Glumica Marijana Mikulić na društvenim mrežama rado dijeli trenutke iz svog privatnog života i često piše o situacijama s kojima se susreće kao (pre)zaposlena majka trojice dječaka, no također se ne suzdržava otvoreno kritizirati neke stvari koje joj smetaju.

Ovaj put je progovorila o mukama s kojima se susreću brojni budući srednjoškolci i njihovi roditelji- upisima u srednju školu i nevjerojatno visokim pragovima za bodove zbog kojih je i brojnim odlikašima teško upisati željenu srednju školu. U istim se problemima našao i jedan od njenih sinova koji prolazi s pet, no budući da ima pokoju četvorku ne može aplicirati u željenu školu.

‘Prijemni za srednje su uvedeni navodno da se da prilika djeci koja nisu pet nula da pokušaju upisati škole koje žele. Jer je navala i puno pet nula učenika se prijavljuje, pa eto, da se s prijemnim da šansa onima koji nemaju sve pet. Znate tko dobiva šansu na tim prijemnima? Djeca koja eventualno imaju po jednu četvorku u svakom razredu. Oni koji ‘samo prođu s pet’ nemaju šanse’, počela je.

U nastavku je otkrila da je i njeno dijete jedno od onih koji su ‘samo prošli s pet’.

‘Jer su pragovi takvi da evo, naše dijete se ne može prijaviti u nijednu školu koju želi niti na prijemni. Pragovi su 75-76 bodova. A on ima 72. Jer mu je prvi strani jezik trojka sedmi i osmi razred. (Drugi strani jezik petica, ali drugi se ne računa). Dijete prolazi s pet. Za francuski ne želi vise niti čuti kamoli ga dalje učiti.Ali francuski mu skida 4 boda s općeg uspjeha. I naravno nema sve pet. I dijete zbog predmeta koji niti ne želi dalje učiti, ne može aplicirati na škole koje želi učiti. Nije li to paradoks sudbine?!’, zapitala se glumica.

'Prijemni su super. Da smanjimo pritisak. Djeci koja eventualno imaju po jednu četvorku zaključenu. I dalje morate ganjati prosjek, pogotovo hrvatski matematika i prvi jezik. Inače nek mama i tata skupljaju pare da vam privatne srednje plaćaju, kojih je sve više. Bas se pitam zašto. Ps fotka je prigodna za temu’, zaključila je.