Novak Đoković, jedan od najslavnijih tenisača u povijesti, osvojio je Roland Garros i došao do rekordne 23. Grand Slam titule u karijeri te je tako ponovo došao u centar pozornosti svjetske javnosti.

U centru pozornosti regionalnih medija i javnosti uz Novaka redovito dolazi i njegova obitelj, supruga Jelena s djecom, njegovi roditelji i braća.

Novak Đoković osvojio je Roland Garros
Victor Joly/Dppi / Zuma Press / Profimedia 

Međutim, hrvatskoj je javnosti često najzanimljivija njegova majka Dianakoja je porijeklom iz okolice Vinkovaca. Dijanin otac, Zdenko Žagar, je Hrvat iz Vinkovaca, a trenutno živi u beogradskom kvartu Čukarica.

‘Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, također je rođena u istom mjestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se poslije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla’, ispričao je Zdenko ranije za portal Nova.rs.

Ispričao je tad i da se od Diane malo udaljio jer ga je krivila za razvod s njenom majkom.

Dijana Đoković majka je Novaka Đokovića
Profimedia 

Dijana je mene krivila za razvod i to mi ne može oprostiti. Ja smatram da je za razvod uvijek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv toliko je i žena kriva. Međutim, moja kći to nije mogla razumjeti i totalno se udaljila od mene’, ispričao je tad Dijanin otac koji se kasnije još jednom oženio, no druga supruga mu je preminula.

Dijana je Novakova oca Srđana upoznala na skijanju, a početke svoje ljubavne priče ranije su opisali u emisiji Balkanskom ulicom.

Tom se prilikom Srđan Đoković prisjetio kako mu nije bilo lako zavesti Dijanu.

Dijana Đoković i Srđan Đoković
Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL 

Došla je skijati i položiti za instruktora skijanja i... nasanjkala se’, našalio se on i priznao da je prvo primijetio njenu figuru. Rekao je i da ju je morao nekoliko dana nagovarati da ode s njim na piće.

Na pitanje kako je došlo do toga da ju je zaprosio, on je jednostavno odgovorio: ‘Začeo se Novak’.

‘Dijana je posegnula za nekim ženskim trikom i rekla mi je da ja nemam nikakve obveze, da je ona odlučila roditi dijete. Sve ostalo je povijest. Dogodilo se što se dogodilo’, rekao je.

Srđan Đoković i Dijana Đoković u braku su 34 godine
YouTube 

Dijana je otkrila da nisu imali baš puno vremena za upoznavanje, te da njeni roditelji nisu bili baš oduševljeni što se udala jako mlada.

‘Kada su ga upoznali, moji roditelji su rekli da je lijep, markantan. Doduše, nisu bili oduševljeni što se tako mlada udajem. Još nisam završila fakultet, nisam uradila neke stvari koje sam zacrtala, ali neke stvari se dogode nenadano. Nikad ne znaš što ti život nosi’, rekla je.

Ispričala je i jednu anegdotu koja se dogodila zbog Srđanove tetke koja je bila malo nagluha.

‘Imali smo malo vremena za upoznavanje, ali naravno da smo upoznali jedni druge s roditeljima, nitko ništa nije skrivao. Sigurna sam da su njegovi roditelji obratili više pažnju na to odakle sam. U jednom trenutku sam čak postala 'pevaljka' jer je sestra pokojne Srđanove majke bila nagluha. Naime, kada joj je Srđanova majka rekla da sam Hrvatica, ona je čula pjevačica i rekla: 'Pa dobro, nema veze', ispričala je smijući se.

Srđan je priznao da Dijani nije bilo lako s njim.

Dijana Đoković majka je Novaka Đokovića
Profimedia 

To što je ona sve istrpjela sve ove godine, ma to je nevjerojatno! Pa i mene, težak sam. Ali i sve te okolnosti u kojima smo živjeli, u kojima su djeca odrastala. Mi smo 17 godina smo boravili u tuđim stanovima. Radila je, dojila je i čuvala Novakovu mlađu braću, i još nam slala novac da bismo igrali na turnirima. Nije bilo lako ni najmanje, rijetko koja žena bi to izdržala’, ispričao je.

Srpski mediji puno su pisali i o njenom navodnom lošem odnosu s Novakovom suprugom Jelenom.

Sukob je navodno započeo jer je Jeleni zasmetalo kad je Dijana u jednom ranijem intervjuu rekla da se nije nadala da će je Novak oženiti.

Jelena Đoković i Dijana Đoković navodno su u zategnutim odnosima
Profimedia 

'Kao mladić koji se bavio ovim poslom, nije imao vremena za zabavljanje. Više je bio na putu nego kod kuće. Upoznala sam mu jednu djevojku koja je bila odbojkašica iz Kraljeva, bili su klinci. Kasnije smo upoznali Jelenu. Kada su imali 18 godina nisam mislila da će se vjenčati. Bilo je vremena za sve, međutim, eto, pobio je to moje mišljenje i oženio se Jelenom' iskreno je ispričala Dijana za srpski Story.

U istom je intervjuu Đokovićeva majka istaknula je da se ona i snaha u nekim slučajevima ne slažu.

'Normalno je i prirodno da je Jelena preuzela neke stvari, ne bi bilo dobro da se ja miješam u njihov život. Oni nažalost rijetko dolaze, stvorili su svoju obitelji i oazu, a Jelena određene stvari radi na svoj način. Dolazi do mimoilaženja, naročito po pitanju prehrane koju ne podržavam', izjavila je majka Novaka Đokovića.

Više obiteljskih fotografija Novaka Đokovića pogledajte u galeriji: 

YouTube Neviđene obiteljske fotografije Novaka Đokovića