Novak Đoković je nedavno 23. put osvojio Roland Garros, a ove godine osvojio je već i Australian Open. Novinari su pitali Gorana Ivaniševića može li najbolji srpski tenisač i jedan od najboljih tenisača svijeta osvojiti Grand Slam.

'Prije nego što sam postao trener, rekao sam da će Nadal i Novak prestići Federera. To se dogodilo. Nadal nije igrao u Parizu, ali on je borac. Ako se vrati, bit će opasan. Ne znam koja je Novakova granica. Bilo bi lijepo da osvoji kalendarski Grand Slam. Tijelo mu je fantastično. Zdrav je, spreman i koncentriran', rekao je Goran, koji kad nije na turnirima uživa u obiteljskoj idili sa suprugom Nives i sinčićem Oliverom, za kojeg je svojevremeno rekao da ne bi volio da ide njegovim stopama.

Nives Ivanišević i Goran Ivanišević na početku veze
Story arhiva 

Dodao je da mu posao olakšava to što se on i Novak razumiju, odnosno govore istim jezikom.

'Balkanski mentalitet je takav da znam što će on učiniti. Samo Balkanac može trenirati Balkanca. Teško je reći koji mu je najdraži Grdan Slam, svaki je poseban. No, ovaj Roland Garros ćemo pamtiti po rekordu', rekao je.

Novinare je zanimalo i kako bi izgledao meč između njih dvojice.

Goran-Ivanisevic-i-Novak-Djokovic.jpeg
Instagram 

'Volio bih igrati s njim. Vjerojatno bih izgubio, iako bi ovisilo o podlozi. Bilo bi zanimljivo, volio bih to vidjeti', istaknuo je.

Otkrio je i što bi bilo drugačije u njegovoj karijeri da može vratiti vrijeme.

'Što se tiče moje karijere, drugačije bih igrao protiv tog nesretnog Samprasa. Uništio mi je život, neka finala bih odigrao drugačije protiv njega', rekao je.