U čarobnom ambijentu Galerije Meštrović u Splitu Melodije Jadrana 2023. predstavit će 25 novih skladbi najpriznatijih autora u izvedbi najpoznatijih hrvatskih izvođača. Sve to uz pratnju velikog revijalnog orkestra Melodija Jadrana kojim će dirigirati Joško Banov i Tonći Ćićerić.

Među pjesmama koje ćemo čuti je i 'Ludost', koju u duetu izvode glumac i ravnatelj Gradskog kazališta mladih u Splitu te glazbenik Ivo Perkušić i jedna od naših najpoznatijih glumica Nataša Janjić Medančić.

Nataša Janjić, Ivo Perkušić
Ivan Gudić 

'Glazbom se, uz svoj primarni posao u kazalištu, bavim već dugi niz godina. Moje pjesme su uvijek na tragu mediteranskog popa koji ima talijanski prizvuk i energiju koju poželite podijeliti odmah. Ovoga puta sam imao pjesmu za koji sam znao da bi je bilo dobro izvesti u duetu. Autorice glazbe i teksta Ines Prajo i Arjana Kunštek, kao i producent Ivan Popeskić bili su istog mišljenja. Želio sam snimiti ovu pjesmu s kolegicom glumicom, a u tom smislu Nataša Janjić Medančić je bila moj prvi i, drago mi je, konačan izbor. Nataša je jedna od naših ponajboljih glumica, uvijek draga, prisna, lijepa, a znao sam i da dobro pjeva. Nije nezanimljiva i činjenica da je iz Splita što nas dodatno povezuje. U svim našim susretima uvijek bi se dobro nasmijali, zabavili i mislio sam da je to ono što treba i ovoj pjesmi uz dozu strasti. Nazvao sam je, predložio ideju i rekla je: Idemo! Pjesmu smo planirali snimiti neovisno o festivalima i predstaviti je kao ljetnu priču. Međutim, nazvao me je direktor Melodija Jadrana, Tomislav Mrduljaš, i pitao bismo li i mi pjevali na toj reviji glazbe uz brojna druga poznata i velika glazbena imena. Bila je to izvrsna prilika da i publici u izravnom nastupu uživo predstavimo pjesmu', priča nam Ivo dok Nataša dodaje da ju je poziv kolege toliko razveselio da je morala reći da.

Nataša Janjić, Ivo Perkušić
Ivan Gudić 

'Ivo je svestrani umjetnik, osim glumom, bavio se vođenjem, a u posljednje i umjetničkim ravnanjem Gradskog kazališta mladih gdje su bili moji glumački počeci, godinama se bavi pjevanjem, na festivalima je osvajao i nagrade, a mene je razveselilo što se u ovom duetu možemo sresti kao kolege. Poziv na Melodije Jadrana koji je uslijedio, bio je kruna ovoj priči - predstaviti se publici u mom rodnom gradu s glazbenim imenima koje iznimno cijenim', dodaje.

'Ludost' je punokrvni suvremeni pop koji vas vuče na ples i brzo ulazi u uho, govori Ivo.

'Poruka pjesme je luda zaljubljenost koja ne prolazi čak i kada znamo da ta osoba možda i nije za nas, ali jednostavno ne možemo prestati voljeti', dodaje, a Nataša domeće da je to jedna urbana radijska ili klupska pop pjesma o ljubavi za koju se toliko grčevito boriš da ispada potpuna ludost.

Nataša Janjić, Ivo Perkušić
Ivan Gudić 

S obzirom na to da je festival revijalan i nema nagrada, Ivo i Nataša pošteđeni su presinga da su u nekoj vrsti utrke s velikanima.

'Ivo je jedan opušten i beskrajno pozitivan tip, očekivanja su nam ista. Dobro se zabaviti, zabaviti slušatelje i pružiti im jednu pjesmu uz koju će možda nekad zaplesati ili se u njoj pronaći', dodaje Nataša.

Nataši ovo nije prvi izlet u glazbene vode, već je pustila glas u showu Zvijezde pjevaju te otpjevala duet s Borisom Štokom.

'Ja sam se u ovo bacila kao i svaki put kada mi se pruži prilika da pjevam. Silno volim, nisam školovana, borim se sa strašnom tremom, ali toliko me uzbuđuje i veseli da svaki put pristanem i kažem - ovo je posljednji put. Isto tako, nadam se da će ovo biti posljednji put da to izgovaram', našalila se.

Otkrila nam je da nije tremaroš i scenu smatra svojim drugim domom, no s pjevanjem je obuzima neka posebna kemija.

'Divim se velikim glasovima i u tom smislu ne mislim da sam konkurentna, ali privlači me kao neki oblik izražavanja i trudim se na to gledati kao na glumačku točku, interpretaciju emocije i priče kroz glazbu. Drugim riječima - glumim pjevačicu', priznaje.

Nataša Janjić, Ivo Perkušić
Ivan Gudić 

Oboje su svestrani i uz ovaj nastup imaju brojne druge obveze i planove. Tako nam Ivo govori da je njegov primarni posao onaj ravnatelja i glumca u Gradskom kazalištu mladih u Splitu gdje zajedno sa svim zaposlenicima niže dobre rezultate i velike predstave.

'Vesele me pripreme za skorašnji nastup na 63. Međunarodnom dječjem festivalu djeteta u Šibeniku gdje ću igrati i pjevati u ulozi Mačka u mjuziklu Nine Kleflin 'Mačak u čizmama'. Nakon toga se spremano na ljetnu turneju s predstavom 'Zakon Zagore' u režiji Ivana Lea Leme', nabraja.

Nataša Janjić, Ivo Perkušić
Ivan Gudić 

S druge strane, Nataša planira iskoristiti ljeto za druženje s obitelji.

'Kraj lipnja za mene oduvijek znači kraj jedne školske godine, jednog ciklusa. Počeci su uvijek na jesen. Ljeto mi miriše na slatke planove, akciju, druženja i bezbrižne praznike s obitelji i onima koje tijekom radne godine ne viđam koliko bih htjela', govori.

Kad se već spomenulo ljeto, zanimalo nas je kakvi su njihovi planovi za njega. Ivo uz već spomenute obveze radi kao voditelj na Radio Dalmaciji.

nataša janjić, ivo perkušić
Ivan Gudić 

'Između svega ću otpjevati i nekoliko koncerata sa svojim bandom. Veseli me odlazak na koncerte Marca Mangonija u Bologni i Laure Pausini u Veneciji u predivnom ambijentu Trga sv. Marka. Uz to, apsolutno odvajam dane na plaži uz knjige, nove tekstove i glazbena promišljanja kao pripremu za nove izazove', kaže on, dok Natašu svi planovi vode na otok.

'Samo tamo je pravo ljetovanje. S obitelji ću se zabiti u neku kućicu uz more i lijeno uživati u ljetnim radostima. Kupanje, gradele, izležavanje u hladu, kokteli i ne nužno tim redom', zaključuje naš razgovor.