Srpski tenisač Novak Đoković nedavno je izborio plasman u polufinale Wimbledona nakon što je svladao Rusa Andreja Rubleva, a tamo će ga čekati 21-godišnji Talijan Jannik Sinner.

Naravno, s tribinama ga vjerno prati i supruga Jelena Đoković koja javnost oduševljava svojim modnim odabirima.

Novak Đoković i Jelena Đoković zajedno su dobili dvoje djece
Instagram 

Inače, upoznali su se još u tinejdžerskim danima, dok su zajedno odlazili u srednju školu, u ljeto 2005. godine. Upoznali su se u širem društvu, a povezao ih je upravo razgovor o sportu jer se i Jelena, koja se tad prezivala Ristić, bavila atletikom. Novaku je tad bilo 17 godina i tek je kretao u profesionalne vode, a Jelena je od njega starija 11 mjeseci.

Tenisač je jednom prilikom otkrio da ga je kod buduće supruge prvo privukao njezin osmijeh, no istaknuo je da je zahvalan što su se njih dvoje spojili prije nego što su se dogodili njegovi veliki uspjesi.

'Na prvi pogled osvojila me osmjehom. Naravno, izgled uvijek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli prije nego što sam postigao velike uspjehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini sretnima', rekao je Novak.

Jelena Đoković i Novak Đoković zajedno su dobili dvoje djece
Instagram 

Zaprosio ju je 2013. godine, a sretnu je vijest objavio na Facebooku. 'Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao zaručnicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presretni smo', napisao je tada.

Vjenčali su se 10. lipnja 2014. godine na Svetom Stefanu u Crnoj Gori, a četiri mjeseca kasnije rodilo im se prvo dijete, sin Stefan. Tri godine kasnije, dobili su i kćerkicu Taru.

Inače, mnogima je zanimljiva priča s jednog njihovog spoja kojeg se i danas rado prisjećaju. Naime, dogodio se u Monte Carlu u jednom restoranu. 'U mojim očima, u to je vrijeme to mjesto bilo veoma ekskluzivno za nju. Htio sam je impresionirati pa sam našao jedan dobar restoran', govorio je Novak jednom prilikom o spoju.

Jelena Đoković i Novak Đoković zajedno su dobili dvoje djece
Instagram 

'Bilo mi je malo neugodno jer je naručio nešto za mene, ali je učinio nešto što nisam očekivala', nadovezala se tada Jelena.

Naime, on je naručio njezin omiljeni biftek, a potom pozvao konobara i objasnio mu da meso nije dovoljno pečeno. Konobar mu je odgovorio: 'Naručili ste tatarski biftek, uvijek se poslužuje sirov'.

Novak je priču otkrio u jednom intervjuu 2016. godine. 'Kada god vidimo tatarski biftek na jelovniku, sjetimo se našeg spoja', zaključio je tom prilikom. 

Više fotografija bračnog para Đoković, pogledajte u našoj galeriji. 

Instagram Jelena i Novak Đoković u braku su osam godina