Sinoć se održao susret osmine finala Wimbledona između Novaka Đokovića i Poljaka Huberta Hurkacza koji se oko 23 sata morao prekinuti zbog 'policijskog sata', a nastavak se meča održava danas.

Upravo je o Novaku nedavno pisala i govorila o hrvatska književnica Vedrana Rudan u novoj knjizi 'Besplatna dostava' koju je predstavila javnosti.

Vedrana Rudan o Novaku Đokoviću
Goran Kovacic/PIXSELL 

Naime, usporedila ga je s američkom legendom Jessejem Owensom, velikim sprinterom i skakačem u dalj koji je pred Hitlerom slavio olimpijske pobjede 1936. godine u Berlinu, rušeći tako mitologiju o nadmoći bijele rase.

'Đoković je Jesse Owens koji je pobijedio na Hitlerovim olimpijskim igrama i ušao u povijest. Tamo će ostati zauvijek. Ne kao Srbin, već kao Čovjek', rekla je.

U istom je intervjuu za Kurir govorila o roditeljstvu i položaju djece u kapitalizmu. Istaknula je da danas roditelji i profesori stavljaju prevelika očekivanja pred djecom te da, umjesto da ih uče ljubavi, empatiji dobroti, nameću im uspjeh.

Vedrana Rudan o Novaku Đokoviću
youtube/screenshot 

'Za empatiju nikada ne može biti kasno. Ona se djeci pokazuje primjerom, prije svega u njegovom domu. Voli mamu, tatu, prijatelje, mačku, baku, djeda, pomozi slabijem od sebe. Pištoljem i nožem se ne rješavaju problemi. I govori kad ti je teško. Zlostavljana djeca najčešće šute jer nikome ne vjeruju', izjavila je Vedrana pa nastavila: 

'Profesori ih gledaju kroz ocjene, roditelji kroz ocjene i sportske uspjehe. Netko bi trebao reći i profesorima i roditeljima da su i Einstein i Đoković biljke koje niknu jednom u nekoliko stotina godina, ako. Biti dobar, pristojan, tolerantan i pažljiv je puno lakše nego osvojiti Roland Garros, ali i mnogo puno bitnije', izjavila je tada Rudan.