Da Rita Ora nije omiljena u Srbiji, odavno nije nepoznanica. Zbog njene podrške Kosovu, u susjednoj nam državi kritički promatraju svaki potez pjevačice s britanskom adresom, a posljednji potez izazvao je bijes jer je dirnula u nacionalnu svetinju - Novaka Đokovića.

Rita se snimila ispred digitalnog panoa na kojem se trebala pojaviti najava za njen novi album, a u jednom trenutku okrenula se misleći da će ugledati sebe. No na ekranu ju je dočekao Novak Đoković.

Kad ga je ugledala, napravila je grimasu i bijesno odmahnula rukom. Njena snimka izazvala je brojne komentare, među kojima prevladavaju oni srpskih obožavatelja legendarnog tenisača. 'Nole je kralj', 'Jedan je Nole', 'Prvo Nole pa sve ostalo', poručili su joj.

Rita na komentare nije odgovarala, a neki su istaknuli da je moguće da je izabrala baš Novaka u trenutku kad se samo o njemu piše baš kako bi izazvala reakcije.

Pjevačica se lani udala za redatelja Taiku Waititija.

'Unatoč tome što živi u središtu pozornosti, Rita je odlučna zadržati vezu što je moguće privatnijom i nije htjela raditi veliku pompu oko vjenčanja', rekao je tad za strane medije izvor blizak paru koji je tad otkrio i kako je izgledalo vjenčanje.

'Bila je to stvarno intimna ceremonija i super posebna za sve koji su bili tamo. Koliko su zaljubljeni vide i njihovi najbliži', opisao je.

Da se udala Rita je potvrdila tek pola godine kasnije.

'Da, udala sam se. Službeno više nisam na tržištu. Odlučila sam to obaviti u privatnosti i zadržati to za sebe’, rekla je tijekom gostovanja na Heart Radio Breakfastu gdje je promovirala svoj novi single ‘You Only Love Me’.

Rita i Taika prije vjenčanja u vezi su bili godinu i pol, a svoj zajednički debi na crvenom tepihu imali su na premijeri filma 'The Suicide Squad' u Los Angelesu u kolovozu 2021.

Jedna od najpoznatijih Ritinih veza bila je svakako ona s Robom Kardashianom. Rita i brat popularnih Kardashianki imali su gadan prekid.

Rob je javno rekao da ga je Rita prevarila s više od 20 muškaraca i da je to presudilo njihovoj ljubavi nakon samo nekoliko mjeseci.

Pjevačica je to komentirala rekavši da nikad nisu imali ekskluzivnu vezu i da ga je ostavila. Rob je sve teže podnosio prekid i tražio utjehu u hrani te postao sjena muškarca kojeg su žene diljem svijeta obožavale. Došao je do težine od 135 kilograma i izbjegavao ikakva javna pojavljivanja.

Još jedan njezin odnos koji je privukao pažnju bio je onaj s reperom ASAPOM Rockyjem, pravog imena Rakim Nakache Mayers, koji je 2015. zgrozio javnost kada je u svojoj pjesmi 'Better Things' brutalno izvrijeđao Ritu s kojom je varao tadašnju djevojku.

ASAP Rocky i Rita Ora su bili u vezi
Profimedia 

'Svi se smiju na moj račun, ali to je jedna od tih situacija. Pjesma je smiješna, to je istina, ali ne želim da se čini kao da sam ovdje samo da bi ponižavao žene ili da sam svinja. Na kraju dana, ja sam muškarac, nisam savršen, bit ću iskren. To je onako kako je', rekao je.

Rita je poznata i po kraćim vezama s glazbenikom Calvinom Harrisom, ali i prvakom Formule 1, Lewisom Hamiltonom kojeg je tješila nakon prekida višegodišnje burne veze s pjevačicom Nicole Scherzinger.