Planetarno popularni Michael Jackson jedan je od najnagrađivanijih pjevača svih vremena i jedan od najutjecajnijih umjetnika u glazbenoj industriji. Čak je 23 puta srušio Guinnessov rekord, a prodao je više od 850 milijuna primjeraka albuma

Karijeru je započeo vrlo rano kao član grupe 'The Jackson 5' zajedno sa svojom braćom, no, planetarnu slavu stekao je u solo karijeri.

Michael Jackson bio ja kralj popa
Profimedia 

Vijest o smrti jednog od najpoznatijih glazbenika 20. stoljeća šokirala je svijet, a detalji vezani uz njegov život i dalje intrigiraju javnost. Sada je objavljeno kako Michael Jackson u trenutku smrti nije imao nos.

Premda je on sam tvrdio kako je u životu imao tek dvije operacije nosa, stručnjaci su tvrdili da je, s obzirom na izgled, na njemu napravljeno čak 20 zahvata, i to zbog kompleksa koje mu je otac stvorio još dok je bio dijete.

Michael Jackson u mladim danima.
DEZO HOFFMANN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Michaelov otac je navodno bio iznimno nasilan prema svojoj djeci, a kruže glasine i da ih je tukao štapom ako bi tijekom proba pogriješili notu ili plesni korak.

Pokretač američke glazbene dinastije koji je otkrivanjem glazbenog talenta kod petorice svojih sinova oformio grupu 'Jackson 5', izvana je izgledao kao da ima savršen život, ali Joe navodno nikome od svoje djece nije dozvoljavao da se bave društvenim aktivnostima mimo obitelji. Djeca nisu smjela imati prijatelje, pa je to utjecalo i na Michaelovo samopouzdanje i onemogućilo mu normalno odrastanje.

Michael Jackson i njegov otac Joe Jackson.
Lionel Hahn / Zuma Press / Profimedia 

Kako je Michael odrastao, očevo zlostavljanje navodno je prešlo iz fizičkog u verbalno, a otac Joe upravo je u Michaelovom nosu vidio priliku da konstantno ponižava svog sina. Nazivao ga je 'veliki nos', što je kod Jacksona razvilo komplekse, zbog čega je s vremenom postao opsjednut estetskim zahvatima.

Michael Jackson preminuo je 2009.
Profimedia 

Kad je Michael umro 2009. godine, javnost je bila šokirana. Kontroverznog umjetnika čiji je život bio obilježen skandalima i optužbama za pedofiliju, dokrajčio je srčani zastoj uzrokovan prevelikom dozom opijata. Dvije godine nakon njegove smrti, doznalo se da mu je njegov osobni liječnik Conrad Murray dao preveliku dozu Propofola što je prouzročilo zatajenje srca i smrt.

Murray je uhićen 2011. godine, a nakon odsluženja kazne detektivi koji su radili na slučaju otkrili su jezive detalje iz sobeukojoj je Michael umro. Posvuda su bili nalijepljeni papirići s kratkim sloganima, na krevetu je bilo računalo, dječja lutkica i fotografije beba. Lijek za koji se smatra da je ubio kralja popa pronađen je u liječničkoj torbi.

michael-jackson-tilt - Copy
Story 

Obdukcija je trajala pet sati, a ljudi koji su vidjeli Michaela nakon što je umro, izjavili su kako nos gotovo da uopće više nije postojao na njegovom licu. Prema pisanju Rolling Stonea, oni koji su vidjeli Jacksonovo tijelo kazali su da mu nos nedostaje, a 'tamo gdje nekada bio, ostali su samo komadići hrskavice i mala, tamna rupa'.

Inače, Jackson je u javnosti nosio crnu periku jer mu je veliki dio glave bio bez kose otkako je 1984. godine zadobio teške opekline po tjemenu snimajući reklamu za Pepsi. Na pjevačevom tijelu pronađeni su brojni ožiljci od plastičnih operacija, a bolovao je i od vitiliga.