Domaći glumac Filip Šovagović danas slavi svoj 57. rođendan, a o njegovom privatnom životu malo je toga poznato.

Njegova veza s kolegicom Ninom Violić prije nekoliko godina je punila medijske stupce, a malo tko zna da je glumac prije bio u braku s liječnicom Ružom Grizelj, s kojom ima kćer Klaru

Klara Šovagović rođena je 1994. godine.
Željko Hladika/PIXSELL 

Filip i Nina danas su već dobro poznati i rado viđen par, no svoju vezu su dugo nastojali držati podalje od očiju javnosti, sve dok se on nije ‘izlanuo’ u jednom intervjuu.

'Dogovorili smo se da nećemo govoriti u javnosti o našoj vezi i tako smo se sačuvali dvije godine. Onda me zeznuo jer je pred premijeru svoje predstave 'Zagreb 2020' dao intervju u kojem je sve izblebetao i onda me sprdao da je njegov intervju čitaniji od mog. Ali to je možda novo normalno da frajeri pričaju o ljubavi, a frajerice o poslu', rekla je jednom Nina za Večernji.hr.

Ljubavna priča Nine Violić i Filipa Šovagovića
Robert Gašpert 

Nina je prošlog ljeta za magazin Story ispričala kakav je Filip u vezi.

'Nitko nije smješniji od Filipa, on je cijelo ljeto peglao svoje kombinacije za turneju s filmom. Prošli smo dosad više od 20 gradova zajedno, što po festivalima, što preko Kina Mediteran, pa Kino mreže. Stalno je ispitivao kako mu što stoji i je li smršavio. Svaki je dan izgovarao iste rečenice sto puta. Ponekad namjerno napravi neku nevažnu glupost pa se pravi da nema pojma, kao da je napravio strašno zlodjelo.

Nina Violić i Filip Šovagović na Zagreb film festivalu.jpg
Marko Lukunić/PIXSELL 

Jednom mi je rekao da imamo miševe u kuhinji, živjeli smo u Dubrovniku dok sam pripremala Gertrudu u Magellijevu ‘Hamletu’, stalno sam tražila te miševe pa ga jedno jutro pitala: 'Zar si pojeo svu šalšu?' A on mi je odgovorio: 'Ma to su miševi pojeli.' Tada sam skužila da mi laže da imamo miševe. On bi se noću ustajao i jeo iz padele. Najviše voli kad sam ljuta, onda uglazbi moje rečenice i pretvori ih u neku blesavu pjesmu koju pjeva minimalno pet dana'. ispričala je.

Otkrila je i što posebno cijeni kod njega.

Nina Violić i Filip Šovagović krili su svoju vezu
promo 

'To što uvijek ima autentičan pogled na sve što nas okružuje. To mi je jako inspirativno, odmorim se uz njega. Filip je veliki optimist i uz njega je ovaj svijet lakše izdržati. Ide mu na živce što se u neke ljude zaljubljujem, a neki su mi grozni, jer su njemu svi ljudi podjednako OK i podjednako bez veze. I tako onda nastanu i svađe da nam ne bude dosadno', dodala je.

Inače, par je surađivao i profesionalno, Filip radio glazbu za Ninin film 'Baci se na pod', ujedno i njezin redateljski debi'. 'Nina me nagovorila da se odvažim upustiti u nešto o čemu ništa zapravo nisam znao, iako me ta disciplina zanima cijeli život. Ovo mi je prvi ozbiljniji takav angažman. Te moje muzike u filmu nema više od pet minuta, no osjećam totalnu odgovornost jer želim da Ninin potpuno genijalan projekt prođe što je bolje moguće i zbilja se nadam da ga nisam upropastio svojom glazbom', rekao je za Večernji.