Domaći glumac Filip Šovagović nedavno je proslavio svoj 57. rođendan, a o njegovom privatnom životu malo je toga poznato.

Javnosti je poznata njegova veza s kolegicom Ninom Violić, a malo tko zna da je glumac prije bio u braku s liječnicom Ružom Grizelj, koja radi na KBC-u Rebro.

Ruža Grizelj liječnica je na KBC-u Rebro
Davorin Visnjic/PIXSELL 

Par je bio u braku od 1992. godine, a rastali su se četiri godine kasnije. Inače, Ruža je pročelnica Zavoda na neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb te već desetljećima spašava prerano rođene bebe, a prije par godina je otkrila kako i sama jedva čeka postati baka.

'Dijete mi je predstavljalo samo poticaj i inspiraciju. Najveće je bogatstvo i sreća imati djecu. Diplomirala sam kad sam bila pri kraju trudnoće i to su najbolje godine za rađanje, to je fiziološki najbolje vrijeme. Rađati u kasnijim godinama nosi određeni rizik. Moja starija kćer je pred diplomom i jedva čekam da postanem baka', rekla je liječnica za Telegram.

Ruža Grizelj je pročelnica Zavoda na neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb.
Davorin Visnjic/PIXSELL 

Bivši par je u braku 1994. dobio kćer Klaru, koja nije nastavila glumačku tradiciju u obitelji. Za razliku od Filipa koji je krenuo očevim stopama, njegova kćerka Klara bavi se videoprodukcijom te studirala francuski i antropologiju.

Domaći glumac je jednom prilikom na temu odgoja i odnosa s Klarom izjavio je da nije strog otac.

Klara Šovagović rođena je 1994. godine.
Željko Hladika/PIXSELL 

'Kod nas vlada demokracija, ali onaj pravi oblik demokracije. O svemu možemo razgovarati i međusobno se poštujemo. Zabrane su idiotski način odgoja djece', rekao je ranije za Story.

Inače, Filip i Nina danas su već dobro poznati i rado viđen par, no svoju vezu su dugo nastojali držati podalje od očiju javnosti, sve dok se on nije ‘izlanuo’ u jednom intervjuu.

'Dogovorili smo se da nećemo govoriti u javnosti o našoj vezi i tako smo se sačuvali dvije godine. Onda me zeznuo jer je pred premijeru svoje predstave 'Zagreb 2020' dao intervju u kojem je sve izblebetao i onda me sprdao da je njegov intervju čitaniji od mog. Ali to je možda novo normalno da frajeri pričaju o ljubavi, a frajerice o poslu', rekla je jednom Nina za Večernji.hr.

Nina Violić i Filip Šovagović
Robert Gašpert 

'Nitko nije smiješniji od Filipa, on je cijelo ljeto peglao svoje kombinacije za turneju s filmom. Prošli smo dosad više od 20 gradova zajedno, što po festivalima, što preko Kina Mediteran, pa Kino mreže. Stalno je ispitivao kako mu što stoji i je li smršavio. Svaki je dan izgovarao iste rečenice sto puta. Ponekad namjerno napravi neku nevažnu glupost pa se pravi da nema pojma, kao da je napravio strašno zlodjelo.

Nina Violić i Filip Šovagović na Zagreb film festivalu.jpg
Marko Lukunić/PIXSELL 

Jednom mi je rekao da imamo miševe u kuhinji, živjeli smo u Dubrovniku dok sam pripremala Gertrudu u Magellijevu ‘Hamletu’, stalno sam tražila te miševe pa ga jedno jutro pitala: 'Zar si pojeo svu šalšu?' A on mi je odgovorio: 'Ma to su miševi pojeli.' Tada sam skužila da mi laže da imamo miševe. On bi se noću ustajao i jeo iz padele. Najviše voli kad sam ljuta, onda uglazbi moje rečenice i pretvori ih u neku blesavu pjesmu koju pjeva minimalno pet dana'. ispričala je.

Nina Violić i Filip Šovagović krili su svoju vezu
promo 

Inače, par je surađivao i profesionalno, Filip radio glazbu za Ninin film 'Baci se na pod', ujedno i njezin redateljski debi'. '

Nina me nagovorila da se odvažim upustiti u nešto o čemu ništa zapravo nisam znao, iako me ta disciplina zanima cijeli život. Ovo mi je prvi ozbiljniji takav angažman. Te moje muzike u filmu nema više od pet minuta, no osjećam totalnu odgovornost jer želim da Ninin potpuno genijalan projekt prođe što je bolje moguće i zbilja se nadam da ga nisam upropastio svojom glazbom', rekao je za Večernji.