Miron Hauser, stariji brat Stjepana Hausera, dirigent je i trombonist. Iako je dobro poznato i cijenjeno ime u glazbenim krugovima, Miron se ne pojavljuje često u medijima.

Sad je pratiteljima objavio da se prošlog petka oženio svojom liječnicom Anom Štanfel, inače specijalisticom opće i abdominalne kirurgije. 'Gdje idemo?', pitao je Miron Anu dok su se vozili automobilom prema matičnom uredu.

'Idemo se vjenčati', nastavio je on sa širokim osmijehom na licu.

Miron je svojedobno progovorio o slavnom bratu.

'On se više eksponira tamo gdje ima više konzumenata, a ja smatram da sam jednako eksponiran. Ne u široj javnosti, ali u glazbenim krugovima svakako', istaknuo je Miran za In Magazin.

Dodao je da savjete mlađeg brata ne sluša.

'Mi smo braća, tako da se savjeti braće redovito ne slušaju. Sve i da dajemo savjete jedan drugome, ne znam što bismo time postigli', rekao je.

'Mi smo igrom slučaja krvno povezani, ali ja sam osoba za sebe, on za sebe. Ali apsolutno se podržavamo, samo što ja ne uspoređujem sebe ni s kim, osim sa samim sobom, pokušavam biti bolji od sebe jučer', rekao je drugom prilikom.

Miron svira trombon, dirigent je i umjetnički voditelj Jazz orkestra s kojim je nastupio u na večeri Retrospektive, u sklopu Splitskog festivala ove godine. Ranije je svirao u našem popularnom bendu Jinx, koji više ne postoji.

'Kad sam se vratio sa studija 2011. godine, tada su se Jinxi ponovno oformili nakon neke pauze, i onda su snimili album 'Diksilend'. Tada sam ja ušao tu u bend i idućih pet godina sam bio član benda i bilo mi je jako lijepo', ispričao je Miron, koji je u karijeri surađivao i s Oliverom Dragojevićem, Ninom Badrić, Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, a najviše je upamtio Darka Rundeka.

'Definitivno jedna od najdražih suradnji, što se tiče jazz orkestra, je bila s Darkom Rundekom, taj projekt koji smo napravili i za koji smo dobili Porina za pop album godine', pojasnio je. Miron i Stjepan su surađivali u britanskoj glazbenoj dvorani Royal Albert Hall.

Koga ljubi njegov brat pogledajte u galeriji:

Story Press Stjepan Hauser i tajanstvena Marija