Na finalu Svjetskog prvenstva u ragbiju između Novog Zelanda i Južne Afrike jedno do drugog sjedili su Novak Đoković i Rita Ora.

On je u Parizu bio jer se sprema zaigrati na posljednjem mastersu sezone, a ona je došla na meč zbog svog supruga, redatelja Taike Waititija, koji je s Novog Zelanda.

Rita Ora, novak đoković
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Zbog činjenice da je sjedila pored Novaka i ćaskala s njim, Rita se našla na udaru u Albaniji. Sudeći po fotografijama, Đoković je neprestano nasmijavao slavnu pjevačicu. To se nije svidjelo albanskim medijima, koji je sad kritiziraju, a to nije prvi put da je napadaju zbog Srbije.

S druge strane, kad je shvatio da ih snimaju, Đoković je napravio šaljivu facu.

Nedavno joj je na festivalu SIZN u Mađarskoj netko iz publike dobacio srpsku zastavu koju je ona ogrnula i nosila tijekom cijele jedne pjesme. Zbog toga se  morala opravdavati.

'Sinoć dok sam nastupala na SZIN festivalu u Mađarskoj dobila sam zastavu od mladog obožavatelja. Od svjetla direktno u očima, nisam mogla jasno vidjeti koju državu predstavlja zastava. Čim sam sišla s bine, shvatila sam da je to srpska, a ne mađarska zastava', tvrdila je.

Profimedia Rita Ora

'Iako podržavam svoje obožavatelje iz svih zemalja i kultura, želim jasno dati do znanja da sam ponosna kosovska Albanka i da mi nije bila namjera omalovažavati svoje nasljeđe, niti uznemiriti svoj narod ili svoju obitelj'', dodala je.

Ora je od 2021. u vezi, a od 2022. godine u braku s filmskim redateljem, producentom i scenaristom Waititijem, koji je 16 godina stariji od nje. Kao i svi Novozelanđani obožava ragbi i bio je zauzet gledanjem meča.