Mladi glumac Toma Medvešek simpatije šire publike zadobio je ulogom Rafaela u seriji 'Dar Mar', a svoju prvu ulogu imao je sa sedam godina.

Ako vam je prezime poznato, za to postoji dobar razlog. Naime, Toma je sin glumačke legende Svena Medvešeka i Nataše Dorčić.

Toma Medvešek.
Robert Gašpert 

'Uvijek kažem da sam od mame pokupio narav i energiju, a tata mi je, kako kažu, dao crte lica i svoju fizionomiju. Kažu da je i glas njegov', rekao je glumac nedavno za Story.

Trenutno ga možemo gledati u filmu ‘Slatka Simona’ pod redateljskom palicom Igora Mirkovića, čija je premijera održana početkom ovog mjeseca.

Sada je u nedavnom intervjuu otkrio kako mu je jedna scena bila posebno zahtjevna za snimanje.

Toma Medvešek.
Marko Lukunić/PIXELL 

'Mjesec dana prije snimanja Igor mi govori o sceni ispod tuša. Malo sam zastao jer mi je to prvi film, pa nisam bio najsigurniji što se tiče golotinje. No objasnio mi je da bi mi se samo vidjela guza. Pa sam mu odgovorio: ‘Okej, ako je samo guza, može', opisao je Toma za 24 sata, dodajući kako ta scena nije bila u originalnom scenariju.

Međutim, čini se kako mu golotinja nije najteže pala.

Toma Medvesek_RG (26).jpg
promo 

'No to je bio najmanji problem. Najteže je bilo što smo to snimali po zimi, oko pola tri ujutro, cijelo vrijeme drhtim, kreće akcija i sad moram glumiti kako mi nije hladno', istaknuo je. Zbog ove uloge morao je naučiti njemački jezik, u čemu mu je pomagao slavni otac.

A za sve pripadnice ljepšeg spola kojima je zapeo za oko, Toma ima dobre vijesti.

Toma Medvešek
Instagram Toma Medvešek

'Možda je sad vrijeme za nešto ozbiljno, ali pustit ću da se to desi samo od sebe. Ja sam u takvoj profesiji da sam na svim stranama i mislim da ni jednoj djevojci nije najugodnije kad vidi da njezin dragi na sceni ljubi drugu. Mislim da je za mene bolje imati nekoga tko nije iz moje profesije. Barem sam zasad shvatio da to nikako ne ide', zaključio je glumac.

Podsjetimo, Toma je sin glumačke legende Svena Medvešeka i Nataše Dorčić, a za Story je otkrio što su ga naučili poznati roditelji.

Sven Medvešek i Nataša Dorčić.
Petar Galebov/Pixsell 

'Tata me naučio zdravim glumačkim principima, a uz to mi često govori: 'Radi ono u čemu se vidiš.' Majka svaki put provjeri jesam li dobro pročitao ugovor i savjetuje mi kako o njemu pregovarati', rekao je Toma.

Priznao je i kako mu znaju zasmetati komentari da se djeca afirmiranih glumaca ne moraju toliko truditi ako krenu njihovim stopama.

Toma Medvešek snimio gole scene
Mirna Bartolić 

'Naravno da tu i tamo čujem takve komentare, ali više iz zezancije nego da me netko želi provocirati. Ali znate kako kažu, u svakoj šali ima pola istine. Neću lagati, zna me uštipnuti, ali znam da ću se s tim nositi cijeli život. Mogu reći da sam ponosan na svoje roditelje i motivacija mi je ono što su oni postigli.