Legendarna grupa ET nije se uspjela plasirati u veliko finale Dore. Iako su dali sve od sebe pjevajući pjesmu 'Pametnom dosta', publika nije izglasala njihov prolazak dalje. Kontaktirali smo Meri Andraković, glavni vokal grupe, koja nam je podijelila kako se osjećaju nakon sinoćnjeg nastupa.

'Ma nismo razočarani ishodom, nastupom smo i više nego zadovoljni, a poslije nastupa smo bookirali dosta koncerata i dogovorili puno novih pjesama u pauzama od proba, a to je najbitnije... ET je dugo mirovao, a ovo je i Boytronicu i meni dalo kreativni nalet da radimo na novim stvarima', započela je glavna vokalistica grupe i dodala:

'Pa s obzirom na to da nismo imali prevelika očekivanja, a ja sam pod temperaturom 38° od prekjučer, možda i bolje da ne moram po infuzijama prije finala, jedva sam i ovo izdržala', zaključila je Meri.

Zanimljivo je da se Meri prošle godine također natjecala na Dori, međutim tada je bila samostalan izvođač. Meri se tom prilikom predstavila s pjesmom 'Bye Bye Blonde' koju je izvela uz energičan nastup i prateće plesačice. Prokomentirala nam je što ju je nagnulo da se nakon sedam godina 'ostavi samostalne karijere' i pridruži kultnoj grupi.

Meri Andraković dobila je nagradu za najbolji stajling Dore 2023.
Youtube / Screenshot 

'Puno je drugačije kada si sam. Mislim da je lakše podnijeti tremu i odgovornost kada pjevaš u timu nego kada si solo igrač. Postalo mi je malo monotono sve te godine gurati i raditi isto, ići na iste festivale, a stajati u mjestu, tako da sam osjetila da je vrijeme za promjene i da je pravi trenutak pridružiti se grupi', započela je Meri.

'Pjevati u ET-u velika je odgovornost. Oni su mirovali prije mene jedno sedam, osam godina, pa je uzbuđenje bilo uzajamno. Već smo ranije nastupali u sklopu turneje 'Flashback' zajedno s Colonijom i grupom Karma. Imali smo sad nedavno i prvi solo koncert u Sloveniji, a u pregovorima su i još neki drugi koncerti. Publika super reagira. Naravno, uvijek će biti onih koji će reći: 'Bilo je bolje dok je bila Vanna, bilo je bolje dok je bila Katarina itd'. To je uvijek tako, bitno je dati sve od sebe. Meni je svakako velika čast stati iza tog mikrofona, jer dok su oni žarili i palili, ja se nisam ni rodila', ispričala nam je simpatična Slavonka.

Više fotografija s Dore pogledajte u galeriji:

Instagram Dvanaest pjesama bori se za prolazak u finale Dore, a samo osam njih će to poći za rukom.