Danijela Dvornik s pratiteljima na društvenim mrežama nerijetko dijeli detalje iz privatnog života, a sada je podijelila svoj recept za proteinski kruh.
'Proteinski kruh upravo iz pećnice na koji ide hummus s bakalarom', napisala je Danijela na fotografiju i pokazala svoju finalni produkt.
Recept za proteinski kruh Danijele Dvornik
- Suncokret sjeme 135g
- LAN 90g
- Lješnjak/badem/orah 65g
- Zobene pahuljice 145g
- Chia sjemenke 2 žlice
- Psyllium 4 žlice
- Sol 1 mala žličica
- 1 žlica meda
- 3 žlice maslinovog ulja
- Voda 350ml
Pomiješati, koristiti papir za pečenje staviti u pećnicu na 180 °C. Peći 20 minuta a onda ga izvaditi i preokrenuti i peći još 30-40 minuta. Hladnog ga rezati.
Podsjetimo, Danijela se većinu života borila s viškom kilograma, a otišla je i na nekoliko operacija ne bi li skinula višak sala i oblikovala tijelo. No, uzela je stvar u svoje ruke i mukotrpnim radom, to jest vježbanjem i pravilnom prehranom, svoje tijelo dovela do vrhunske forme.
U intervjuu za Story.hr je otkrila detalje svojih treninga i prehrane.
‘Ugljikohidrate jedem ujutro (jogurt,kefir,zobene pahuljice,chia sjemenke s bobičastim voćem, orašasti plodovi, doslovno 7 komada), proteini su iz povrća i grahorica, ribe i piletine, posnog sira i jaja, dosta salata, povratnih juha. Tjestenina i riža su integralni, kruh je proteinski koji sama pečem. Volim ponekad pojesti meso,ali jedem ga sve manje i manje. Teško mi pada na želudac’, ispričala nam je Danijela.
‘Naravno, kad su neke večere ili ručkovi u pitanju, onda se malo počastim. Pojest ću i neki kolač, ali čim se opustim, vaga pokaže veći unos masti na štetu mišića. Kilaža ne trpi, ali odnos masti i mišića trpi. I onda se moram vratiti u balans. Naravno da imam grižnju savjesti i to ogromnu! Jer znam kakav mukotrpan trening odradim da bi izgubila neki broj kalorija, a kako je lako unijeti troduplo više. K tome, morate znati kako se u mojim godinama mišićna masa puno sporije stvara nego kada imate 20 godina. Dakle, trud je velik, a s tim i grižnja savjesti’, dodala je.
Podsjetimo, Danijela je nedavno podijelila i svoj recept za zdraviju verziju francuske salate.
'Ja sam francusku salatu napravila sa majonezom od avokada, to je zdravija varijanta. I naravno da sam stavila jabuku', otkrila je udovica kralja funka na svom Instagram storyju.
Danijela je u svojoj sljedećoj objavi pokazala finalni rezultat omiljenog blagdanskoj jela i podijelila recept za svoju 'zdravu francusku'.
'Za majonezu od avokada vam je potrebno: 1 do 2 avokada, sok od pola limuna, 1 ABC sir (veliko pakiranje), sol, papar, 1 čašica čvrstog jogurta (grčki). Ova varijanta je puno zdravija od prve majoneze.'
Kako se Danijela mijenjala kroz godine, pogledajte u galeriji: