Grčka kraljevska obitelj potvrdila da se princ Nikolaos i princeza Tatiana rastaju. Ova vijest šokirala mnoge, a posljednji put su se u javnosti pojavili prije dva mjeseca, na komemoraciji grčkom kralju Konstantinu II.

Vijest o razvodu su objavili na službenoj stranici nekadašnje kraljevske obitelji (u Grčkoj je monarhija ukinuta 1973., ali su članovima obitelji titule ostale).

Prince Nikoloas i princeza Tatiana.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

'Želimo vas obavijestiti o značajnoj odluci koju su donijeli princ Nikolaos i princeza Tatiana. Nakon četrnaest godina braka odlučili su sporazumno raskinuti svoju zajednicu. Ova je odluka donesena veoma promišljeno i uz uzajamno poštovanje. Zauvijek su zahvalni jedno drugome na trenucima koje su dijelili. Njihove buduće interakcije i dalje će biti vođene tim istim načelima poštovanja i razumijevanja, dok budu prelazili u odnos ukorijenjen u snažnom prijateljstvu. Nastavit će živjeti i graditi svoje živote u Grčkoj, mjestu koje oboje nazivaju domom. Obitelj će ih uvijek podržavati', piše u objavi.

Princ Nikolaos, poznatiji kao Playboy Princ, treće je dijete posljednjeg grčkog kralja Konstantina II., koji je bio blizak prijatelj kralja Charlesa. Tatiana je rođena u Venezueli, gdje joj se pokojni otac preselio iz Kraljevine Jugoslavije. Preminuo je kad je Tatiana imala sedam godina, pa je odrastala uz majku Marie

Par nije imao djece, a princeza je često isticala kako se ne osjeća kao princeza i da kraljevska obitelj nije imala utjecaj na njezin život.

'Ne osjećam se kao princeza. Ne osjećam se kao da sam se udala za princa, s titulom. Pa, zapravo, da, on je moj princ, ali ništa više', rekla je jednom prilikom nakon vjenčanja.