Bijelo dugme 11. svibnja koncertom u Sarajevu otvara turneju. Goran Bregović, Alen Islamović, Điđi Jankelić, Ogi Radivojević, Zoran Redžić i Mladen Vojičić Tifa svirat će najveće hitove benda.

Među njima neće biti Željko Bebek, koji se oglasio na Facebooku.

'Uvijek, pa i nakon pedeset godina, osjećam uzbuđenje prisjećajući se početaka priče o neponovljivoj grupi , o kojoj odavno svi znaju sve. Trenutak te 1974. godine bendu i pojedinačno, bio je to početak profesionalne karijere, ali i nešto puno, puno više', započeo je.

Goran Bregović u braku je s Dženanom Sudžukom
Story 

'Najprije odajem puno poštovanje, onima kojih više nema, a bez kojih ne bi bilo grupe Bijelo dugme: Goran Ipe Ivandić, Vlado Pravdić, Laza Ristovski… U početku, bilo nas je pet, i još neki s kojima je ta priča bila lijepa. Bebek, Bregović, Ipe Ivandić, Vlado Pravdić, Redžić pa onda Mića i Điđi. Ma, bilo nas je i još: Sanjin, Ljubiša, Mute i Garo', dodao je Bebek.

Kako kaže, onda se dogodila 1984. kada su Goran i dečki, odlučili što su odlučili.

'Tko zna zašto, ali to sada nije važno. Sve su veze prekinute. Ja sam maknut iz benda. Nisam više bio jedan od njih. Znali su to i oni i publika i svi mediji. Ondašnji i današnji. Zato ja ne spadam u njihovih pedeset godina. Meni su od tada ostale i neke lijepe uspomene ali i svijest o novoj realnosti. Ja sam naučio prvu veliku životnu lekciju: ' ̌' ili u mome slučaju, ' ℎ , ℎ ̌' i mora. Ja odavno i sada, živim u svome prekrasnom novom svijetu i vremenu', dodao je.

Zeljko Bebek_RG (9).JPG
Robert Gašpert 

Opisao je detalje nedavnog susreta s Bregovićem.

'Prije mjesec dana, nakon punih dvadeset godina, bio sam na jednom ručku. U Zagrebu. Goran i ja. U društvu smo bili, direktor Croatia Recordsa, Goranov suradnik i moj sin Zvone. Goran i ja smo razmijenili mišljenja o nekim ključnim pitanjima, o temi zajedničkih nastupa. Taj sam razgovor zaključio jasnim odgovorom: ̌ ̌. ! ( )', napisao je pa dodao:

'Tu se više nema što reći. Ne bi bilo korektno iznositi pojedinosti jer taj razgovor, kao i razgovori sa posrednicima ranije, bili su zatvoreni za javnost. Najavljenu turneju doživljavam kao zabavu na kojoj će Goranovi izabranici sa željom da im bude lijepo pokušati buditi sjećanja na neka druga, ranija vremena. Ja im svima želim uspješno putovanje, dok Goranu čestitam 50-godišnjicu glazbene karijere', napisao je.

Goran Bregović
Profimedia 

'U tijeku je godina u kojoj sa velikim zadovoljstvom već iza sebe imam veliki broj koncerata na mojoj turneji - . Naravno da me prati bend sjajnih mladih glazbenika i među njima, već petu godinu, moj sin, Zvone Bebek. Turneja je u tijeku, a najljepši i najvažniji koncerti su do sada održani u Skoplju, Torontu, Chicagu, New Yorku, Sydneyu, Melborneu, Zagrebu, Londonu, Mariboru i Splitu… a do kraja godine ćemo održati još puno koncerata diljem Hrvatske, regije i svijeta. Uskoro izlazi i album Bebek – 50 godina. Stoga, vidimo se na koncertima', zaključio je.