Jedna od najcjenjenijih pjevačica Jadranka Stojaković imala je toliko gorku sudbinu da se pričalo su njene pjesme postale prokletstvo. Bila je vlasnica autentičnog i vrlo bogatog glasa, trudila se živjeti običnim životom i raditi ono što voli - pjevati. No, život joj je pripremio scenarij kakav nemamo prilike vidjeti ni na filmskom platnu.

Nema osobe koja ne zadrhti na taktove Jadrankinih velikih hitova poput 'Sve smo mogli mi' i 'Što te nema', a nakon tragedija koje su je zadesile otpjevala ih je posebno, duboko emocije.

'Život mi je težak od djetinjstva. Do pete godine živjela sam s majkom koja se selila iz mjesta u mjesto, pa sam se preselila kod bake, a onda su brigu o meni preuzeli stric i njegova žena. I selili su se po Njemačkoj, Norveškoj i Španjolskoj', rekla je Jadranka za Avaz.

Još kao tinejdžerica uplovila je u glazbene vode, karijeru je prvo započela izvan granica naše zemlje, upravo zato što se prečesto selila.

Prve nastupe u američkim jazz klubovima imala je u Njemačkoj, a talent i glazbeni uspjeh u jednom su je trenutku odveli čak do Japana. No, njezinu uspješnu karijeru prekinuo je rat na našim prostorima, piše Stil.

Kako je rekla, nije mogla uživati ​​u uspjehu, jer je stalno razmišljala kako su njeni rođaci i jesu li uopće živi.

Dok je boravila u Japanu u kojem je provela 23 godine, tijekom rata joj je oduzet stan u Sarajevu koji je posjedovala, a odmah nakon ovog nemilog događaja zadesila ju je obiteljska tragedija - preminula joj je sestra.

Jadranka je tada doputovala iz Japana kako bi ispratila sestru na vječni počinak, ne sluteći da će doživjeti novi veliki životni udarac. Na putu do groblja gdje se trebao održati pokop sestre, pred očima joj se odigrala nezamisliva tragedija - ispred nje u prometnoj nesreći stradala je druga sestra. Slomljena strašnim događajima, pjevačica je jedva smogla snage da nastavi sa životom.

Potom je 2010. godine pjevačica pala na pozornici i zadobila ozljedu koja joj je potpuno promijenila život. Zdravlje joj se naglo pogoršalo, nakon čega joj je dijagnosticirana bolest motoričkih neurona ili amiotrofična lateralna skleroza zbog koje je postala potpuno nepokretna.

'Noge su mi postupno otkazivale sve dok nisam postala potpuno nepokretna', rekla je jednom prilikom.

Svakim danom gubila je sve više snage, a kako izgubljeni stan u Sarajevu nije uspjela vratiti, život je nastavila u Banjoj Luci, gdje je provela posljednje dane života.

Unatoč svim životnim nedaćama, zadržala je vedar duh do samog kraja.

'Zanimljivo je kada se u životu čovjek zapita što je to sreća i koliko svjesno utječemo na svoje pozitivne misli i svoja dobra djela. Da me danas pitate što bih željela, bilo bi svašta. Voljela bih da ljudi razmisle o sebi i svojim životima', rekla je jednom prilikom i dodala da su je mnogi zaboravili.

'Ne mogu se sjetiti tko me posjećivao u posljednje vrijeme. Mene više nema. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je sve uzela. Ne mogu više svirati, ali često sanjam glazbu. S njom živim cijeli život i kao da imam koncerte dok spavam. Još ga osjećam, još ga čujem', dodala je.

Jadranka Stojaković umrla je 3. svibnja 2016. u 66. godini života u Domu za stare u Banjoj Luci.