Sophia Loren upoznala je ljubav svog života, Carla Pontija, kao mlada 16-godišnja djevojka. U to vrijeme nije mario ni za to što je bio oženjen, već se zanimao za njezino školovanje: naučio ju je ponašanju, riješio se njezina naglaska, tjerao ju je da čita knjige o umjetnosti i inzistirao da nauči engleski, piše Stil.

Ubrzo se između njih rodila ljubav, a razlika u godinama od 22 godine nije ih spriječila. Prvi test ljubavi bio je taj što je Carlo Ponti već bio oženjen i imao dvoje djece. Tada je trebalo dobiti dozvolu za razvod od Vatikana. Ali nitko mu ga nije htio dati, pa su ljubavnici morali krenuti na put. Otišli su u Meksiko 1957., gdje se Ponti razveo od supruge i oženio Loren.

Sophia Loren i Carlo Ponti zajedno su dobili dvoje djece
STR / KEYSTONE-SDA-ATS AG / Profimedia 

Ipak, nakon povratka kući supružnici su se suočili s novim problemima. U Italiji njihov brak nije bio priznat kao legalan. Ponti je optužen za bigamiju, a Lauren za nezakoniti suživot. Nisu imali pravo ni pojavljivati ​​se zajedno u javnosti. Ali ne želeći slijediti društvena pravila i prekinuti svoju vezu, par je napustio zemlju i godinama živio u egzilu pokušavajući istjerati pravdu.

Pokušaji da se stvar riješi bili su neuspješni i na kraju je par otišao u Francusku i dobio francusko državljanstvo. Pontijeva bivša supruga također je morala promijeniti državljanstvo u francusko kako bi podnijela zahtjev za razvod. I konačno, 1966. Sofija i Carlo ponovno su se vjenčali. Ovaj put njihov brak bio je službeni.

Jutarnja rutina Sophije Loren
Everett Collection / Everett / Profimedia 

No Loren nije samo željela biti udana žena, željela je imati obitelj s djecom i sanjala je o tome da bude majka. Nažalost, to nije bilo tako jednostavno. Glumica je imala dva spontana pobačaja, nakon čega je bila podvrgnuta hormonskoj terapiji. I vrijedilo je. Sophia je zatrudnjela u 34. godini, no liječnici su joj savjetovali mirovanje.

Odlučila je poslušati njihov savjet i mjesecima je živjela povučeno iz hotelske sobe u Ženevi. Zajedno su dobili dvojicu sinova - Carla Pontija Jr. i Edoardo Pontija.

Sophia Loren i Carlo Ponti zajedno su dobili dvoje djece
Photoshot / Avalon / Profimedia 

Karlo Ponti je bio njen muž, prijatelj, otac, producent i ljubavnik. Bili su sretni, voljeli se i ostali zajedno pola vijeka sve do trenutka kada je 2007. Ponti preminuo od plućnih komplikacija

Više fotografija Sophie Loren pogledajte u galeriji:

Horst Ossinger / DPA / Profimedia, Heidtmann / DPA / Profimedia Sophia Loren