Luka Modrić u rujnu će napuniti 39 godina, a na nogometnim terenima i dalje čini čuda. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije uskoro će zaigrati na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a najveća podrška u svemu uvijek mu je bila obitelj. 

Vanja Modrić i Luka Modrić upoznali su se kad je njemu bilo 19 godina, a njoj 25
Instagram 

Njegova supruga Vanja i djeca, sin Ivano te kćer Ema i Sofija prate ga u stopu. Vanja gleda sve utakmice, analizira poteze i savjetuje ga. Ona i Luka slove za jedan od najskladnijih parova u Hrvatskoj. Za njihovu vezu zaslužan je jedan telefonski poziv. Naime, kad su se upoznali, Vanja je radila u Mamić sport agenciji, a Luka je igrao za Dinamo. Njihov se prvi susret dogodio preko telefona, zbog posla, a razgovor je potrajao tri sata. Luka je otkrio u svojoj autobiografiji 'Moja igra' da ju je nakon toga pozvao na kavu da joj zahvali i tad se do ušiju zaljubio u nju.

Luka Modrić i Vanja Modrić zajedno imaju troje djece
Story arhiva 

'Pozvao sam je na kavu da joj zahvalim na pomoći. Bilo je to ugodno čavrljanje. Vrijeme mi je u njenom društvu jednostavno letjelo. I nikad dosta. Bilo je još nekoliko susreta na kavi. Ponekad bih navratio kod nje kući, s obzirom na to da smo živjeli tako blizu', opisao je njihovo upoznavanje koje se dogodilo na Ravnicama tijekom njegovog preseljenja u novi stan.

'Živjeli smo različite emotivne priče, ali Vanja i ja smo kroz duge razgovore ubrzo shvatili da dijelimo zajednički pogled na životne prioritete. Na obitelj. Već sam bio prilično zaljubljen kad sam joj prvi put predložio da iziđemo navečer van. Prihvatila je. Bilo je to 1. prosinca 2004., i to je bio naš dan. Te smo se večeri prvi put i poljubili, u njenom stanu. Ne znam jesam li ikad osjetio takvu sreću do tada. Mislio sam da su sve one priče o leptirićima u trbuhu samo isprazne fraze, ali te sam se večeri osjećao baš tako. Zaljubljen preko ušiju. Prohodali smo', piše Luka o počecima njihove veze.

Vjenčanje Luke Modrića i Vanje Modrić
Story arhiva 

Nekoliko godina su odgađali svadbena zvona, a onda su sudbonosno 'da' izgovorili u svibnju 2010. Nedugo nakon rodio im se sin Ivano. Crkveno vjenčanje bilo je zakazano za godinu dana pa su u lipnju 2011. stali pred oltar u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Vanju je pred oltar dopratio Zdravko Mamić. Tri godine kasnije dobili su kćerkicu Emu, a 2017. stigla je i Sofia.

Ekskluzivne fotografije s vjenčanja 2011. dobio je upravo Story. Bračni par Modrić odlučio je ustupiti kako bi njihovom prodajom humanitarno pomogli splitskom Domu za djecu Maestral i Zakladi Vatreno srce.

Vanja i Luka Modrić su imali dva vjenčanja
Story 

'Bilo je super, upravo onako kako smo zamišljali. Za pamćenje! Bio mi je to jedan od najljepših trenutaka u životu. Naravno, nakon rođenja našeg Ivana', izjavio je tada kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije.

Fotografije tog posebnog dana pogledajte u galeriji: 

Story Vjenčanje Vanje i Luke Modrića