U Ujedinjenom Kraljevstvu danas se obilježava Dan očeva, a tim su povodom na službenim stranicama kraljevske obitelji objavljene dvije fotografije. Na jednoj je princ William kao maleni dječak, ulovljen u igri sa svojim ocem, današnjim kraljem Charlesom.

'Sretan Dan očeva, tata. W', kratko je napisano pored fotografije.

Nakon toga objavljen je Williamova fotografija s njegovom djecom, prinčevima Georgeom i Louisom i princezom Charlotte. Obitelj je zagrljena, leđima okrenuta kameri i zagledana u more. Na fotografiji neka Kate Middleton.

'Volimo te, tata. Sretan Dan očeva. G.C. i L.', stoji pored fotografije.

Statusi otkrivaju da djeca Williama nazivaju 'papa', baš kao što on svog oca naziva, odnosno on koristi kraću verziju te francuske riječi - 'pa'. Kao autorica druge fotografije navedena je princeza od Walesa Kate Middleton, a kako je otkriveno, snimka je nastala ove godine.

Kate Middleton se jučer konačno pojavila u javnosti, nakon šest i pol mjeseci pauze, te je s obitelji prisustvovala Trooping the Colouru, tradicionalnoj povorci kojom se službeno obilježava kraljev rođendan. I dok je jučerašnje pojavljivanje izazvalo nepodijeljene pohvale, današnja fotografija izazvala i brojne negativne komentare.

profimedia-0881889879.jpg
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

'Kraljevski portreti se ne slikaju s leđa, što je ona mislila?', Plaža je prekrasna, vaši modeli su budući kralj i njegova djeca i snimiš tako smiješnu fotografiju', 'Na tako lijepom mjestu nije mogla smisliti ništa zanimljivije nego da joj budu okrenuti leđima', neki su od komentara.

Drugi su se sjetili njene fotografije za Majčin dan. 'Zar joj nije dosta sramote za Majčin dan?', pitali su.

Podsjetimo, tad je objavljena fotografija princeze s djecom, no brzo je postalo očito da je fotošopirana. Kao autor bio je naveden princ William, a nakon što su brojne novinske agencije povukle ovaj portret i društvene mreže preplavile brojne greške u obradi, Kate je preuzela odgovornost.

'Kao i svaki drugi fotograf amater, povremeno eksperimentiram s fotomontažom', priznala je tada Kate i ispričala se.

James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia, - / Shutterstock Editorial / Profimedia Kate Middleton u javnosti nakon 6 mjeseci