Vojvotkinja od Sussexa više je puta javno spominjala Kate Middleton u negativnom kontekstu, čime je svima jasno dala do znanja da njih dvije nisu nimalo bliske. Jedom prilikom je rekla i da je plakala zbog princeze od Walesa prije vjenčanja s princem Harryjem 2018. u Windsoru.

Upravo te godine dogodio se 'tihi sukob' Meghan i Kate. Te je godine vojvotkinja prvi put prisustvovala proslavi službenog rođendana kralja Charlesa III., koji slavi svoj rođendan, 14. studenog.

Kate Middleton
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Što se tada dogodilo, otkrio je princ Harry u svojim memoarima 'Spare' iz 2023. Princ tvrdi da je njegova supruga pocrvenjela kad se pokušala našaliti s Kate Middleton i nije dobila reakciju kakvu je očekivala.

Kate Middleton pitala je Meghan Markle što misli o Trooping the Colour, a vojvotkinja je odgovorila: 'Colourful (šaroliko)', s istančanim smislom za humor. 'Tišina koja je vladala mogla nas je sve progutati', napisao je princ Harry.

Kako se kraljica Elizabeta osvetila Meghan Markle i princu Harryju
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Meghan i Kate zajedno su se trebale pojaviti i 2022. godine, na službenom rođendanu kraljice Elizabete II., kada se slavio i njezin platinasti jubilej. Nakon pomnog razmatranja, kraljica je tada odlučila da će se na balkonu Buckinghamske palače pojaviti samo zaposleni članovi dvora, isključujući princa Andrewa, Meghan i Harryja.

Taj potez shvaćen je kao prijekor vojvotkinji i vojvodi od Sussexa koji su 2020. odlučili da više neće obavljati službene dužnosti u dinastiji. Meghan se nakon toga dodatno naljutila na Kate i s njom prekinula svaki kontakt, kako pišu britanski mediji.

Više fotografija pogledajte u galeriji:

Profimedia Meghan Markle i princ Harry u Velikoj Britaniji