U svijetu u kojem se modni trendovi mijenjaju iz mjeseca u mjesec prilično je teško fokusirati se na njih samo nekoliko koji će dominirati idućom godinom. No ono što znamo, trendovi za prvi dio godine već su definirani jer su svjetski modni dizajneri još u rujnu predstavili svoje vizije poželjnog stila na pistama New Yorka, Milana, Pariza i Londona.

NAJAVE S DIZAJNERSKIH PISTA Trendovi za 2020.
Profimedia 

Prema svemu sudeći, 2020. neće biti odveć uzbudljiva niti revolucionarna, ali donijet će niz klasičnih stilskih kodova uz određene odjevne pomake. Naime, jedan od snažnijih trendova idućeg proljeća bit će omiljena bijela košulja, ali redizajnirana - obogaćena rezovima na neočekivanim mjestima, perjem ili pak spojena s bluzom, bijela će košulja dominirati ženskom garderobom i biti jedan od omiljenijih komada poslovne mode. Jedan od najsnažnijih trendova za iduću godinu definitivno je povratak plave boje na velika vrata trendova.

NAJAVE S DIZAJNERSKIH PISTA Trendovi za 2020.
Profimedia 

Institut za boju Pantone objavio je prije nekoliko dana kako će upravo smirena nijansa plave biti najvažnija boja godine, čime su kolekcije dizajnera, poput onih modnih kuća Gucci i Balenciaga, dobile još jednu potvrdu kao odlično obavljen posao. Duge haljine plavih nijansi bit će definitivno jedne od najpopularnijih, a dodate li u tu jednadžbu i široka ramena, bit će to dobitna kombinacija.

Modne insajdere najviše je iznenadila činjenica da su odjevni komadi obogaćeni šljokicama s iznimnom dozom sjaja postali trend za proljeće i tako ‘preživjeli’ zimu. Upravo su šljokičasti komadi jedan od najvažnijih outfita za blagdansku sezonu, ali očito je da se situacija mijenja. Svidjelo se to nama ili ne.

NAJAVE S DIZAJNERSKIH PISTA Trendovi za 2020.
Profimedia 

Modna kuća Saint Laurent Paris u tome je otišla najdalje pa je u svojoj kolekciji za proljeće 2020. predstavila niz atraktivnih komada, pri čemu je slim sako definitivno nešto što bi svaka modna odlikašica željela imati u ormaru. Veliki, raskošni floralni uzorak, koji je obilježio 2019., definitivno ne izlazi iz mode.

NAJAVE S DIZAJNERSKIH PISTA Trendovi za 2020.
Profimedia 

Štoviše, dobiva još upečatljiviju verziju, pri čemu se dizajneri natječu tko će ga osmisliti na što odvažniji, provokativniji način. Kada su Domenico Dolce i Stefano Gabbana prije nekoliko godina predstavili haljine s uzorkom limuna i rajčica, nitko nije mogao ni pomisliti da će upravo oni biti predvodnici nekog novog trenda. Povratkom retro mode trendu upečatljivih florala udahnut je novi život i postao je omiljen onima koji ne podnose stilski minimalizam i svojim stilom žele provocirati. S prvim znacima dolaska proljeća ovaj će uzorak definitivno dočekati svojih pet minuta i zavladati našim ulicama.