Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fashion

Nevjerojatno, ali očekivano – visoku modu zamijenila zaštitna odijela i mas

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Talijanska modna kuća Parada u potpunosti zaustavila proizvodnju luksuzne odjeće i obuće

Izvor: Profimedia

Jedna od najpoznatijih talijanskih modnih kuća, inače bazirana u Milanu koji je trenutno epicentar zaraze koronavirusom u Eruopi, pokrenula je još jednu inicijativu u borbi proti grozomorne pandemije koronavirusa. Sada će se u manufakturama, točnije tvornicama Prada Monton proizvoditi isključivo medicinska odijela i prijeko potrebne maske za lice. Prema procjenama, zaposlenici koji rade u strogim uvjetima visoke kvalitete će proizvesti čak osamdeset tisuća odijela i sto deset tisuća zaštitnih maski maski.

Prada Izvor: Profimedia

 Šest klinika intenzivne njege dobit će svu pomoć modne kuće, a kako su predstavnici iste najavili, nastavit će s proizvodnjom maski i odijela do 6. travnja. Ranije ovog mjeseca, Prada je već financirala otvaranje novih odjela intenzivne njege u čak tri talijanske bolnice koje su u tome trenutku bile najpogođenije ovom zdravstvenom krizom koja mijenja naličje svijeta kakvog smo poznavali.

Podsjećamo da je francuski modni gigant LVMH počeo proizvodnju sredstava za dezinfekciju u svojim brojnim tvornicama parfema diljem Francuske, dok je L'Oréal pokrenuo proizvodnju antiseptika. Marko Banjavčić

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader