Jedna od najpoznatijih stanovnica Hollywooda, Gwyneth Paltrow, ne sjedi prekriženih ruku u Hollywoodu. Naime, odlučila se aktivno uključiti u borbu protiv koronavirusa. I to donacijom jednog odjevnog komada iz svog ormara. Riječ je o haljini s potpisom američkog brenda Calvin Klein, koju je nosila na dodjeli Oscara prije točno dvadeset godina, te 2000-e te je pozvala Drew Barrymore, Cameron Diaz i Lake Bell da slijede njen primjer i naprave isto za zajednicu.

Kako se Gwyneth Paltrow uključila u borbu protiv koronavirusa?
Profimedia 

Kao što redovito izvještavamo, gotovo svakodnevno poznate osobe iz svijeta showbiza doprinose borbi protiv korona virusa. Blake Lively i Ryan Reynolds donirali su milijun dolara kako bi osigurali hranu onima kojima je to najpotrebnije, Cristiano Ronaldo ponudio je da hotele pretvori u bolnice (premda se to ipak na kraju nije dogodilo), Giorgio Armani je jedan od prvih koji je donirao deset milijuna kuna za pomoć klinikama i institutima u razvoju cjepiva, 10 milijuna dolara je osigurao i Ralph Lauren dok se modna kuća Versace također uključila u borbu izdašnom donacijom. Modni konglomerat LVMH proizvodi sredstva za dezinfekciju, dok Prada trenutno jedino proizvodi maskice za zaštitu od infekcije.

https://www.instagram.com/p/B_GQEWvjUFH/

Upravo zbog svega toga, Gwyneth Paltrow odlučila da preuzeti dobrotvornu inicijativu. Holivudska glumica odlučila je da se pridruži izazovu #allinchallenge i donira novac u fond koji pruža pomoć u hrani svima kojima je sada potrebna. Na svojoj Instagram stranici Gwyneth je objavila da će haljinu, u kojoj se pojavila na dodjeli Oscara 2000. zbog uloge u filmu „Talentirani gospodin Ripley“, dati na dobrotvornu aukciju. Početna cijena haljine je 2500 dolara. 'Osobno ću vam dati ovu haljinu. Samo idite na allinchallenge.com da biste licitirali. Svih 100% sredstava bit će namijenjeno Amerikancima koji trenutno imaju nestašicu hrane'.

Za svaku pohvalu!