Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fashion

Modni recept za bijeg iz svakodnevice

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Zoran Aragović uvijek je bio jedinstvena pojava na domaćoj kreativnoj modnoj sceni. Njegov brend BiteMyStyle živi u svojoj stvarnosti, daleko od sivila, dosade i beznađa, a upravo je takva i njegova aktualna kolekcija

Izvor: Denis Butorac

Posljednja tri mjeseca kao da se i ne broje, kao da su nestala u izmaglici koju su stvorili koronakriza, razorni potres koji je pogodio Zagreb i neka nova stvarnost u kojoj svi živimo. Sada, dok se dižu pare paranoje u kojoj smo živjeli, život se donekle vratio u normalu, a time je oživjela i modna scena. Dok brojimo sitno do jubilarnog Bipa Fashion.hr-a, koji će se vratiti u Zagreb 2. srpnja nakon tromjesečne stanke, najviše nas vesele vijesti i noviteti iz dizajnerskih radionica. Jedna od kolekcija koje ćemo vidjeti na reviji je i BiteMyStyle. Naime, Zoran Aragović, čim su počele popuštati epidemiološke mjere, predstavio je novu kolekciju u kojoj je pokazao ono u čemu je najbolji.

BiteMyStyle Izvor: Denis Butorac


Budući da je kolekcija inspirirana estetikom zaigranih 80-ih godina prošlog stoljeća i disco erom, šminka i frizura prate motiv proljetno‑ljetnih kreacija. Kosa je naglašenog volumena, takozvani afro look, a make up je koloristički jak s naglašenim očima. Kolekcija je mladenačka, karakterističnih lepršavih i fluidnih formi, s kojima Aragović i dalje koketira, u kombinaciji s geometrijskim elementima prugica i točkica. Novitet je što su sada izrađene u glitteru kojim u obliku aplikacija ukrašava odjevne predmete.
Upravo se šljokice dominantno provlače cijelom kolekcijom, s njima su dekorirani ovratnici, manžete ili pak rubovi haljina i suknji. Kao savršena kulisa za snimanje aktualne sezonske kolekcije pokazali su se interijer i eksterijer frizerskog salona Fabula de forma, s kojim poznati dizajner već godinama surađuje na brojnim snimanjima i revijama. Kolekcija je koloristički podijeljena na dva dijela - pastelniji tonovi i tamnije nijanse među kojima dominiraju crna, tamnoplava i ljubičasta boja. Kulisa kampanje osmišljena je na temelju te podjele. Za ‘topliju’ modnu priču poslužila je pozadina s drvenim elementima, a ‘hladnijoj’ su pozadina bili metal i aluminij kao odgovarajući, hladni materijali.

BiteMyStyle Izvor: Denis Butorac


Vraćanjem u prošlost poruka je jasna - u trenucima kada je stres na vrhuncu, a briga postaje dio svakodnevice, trebamo izdvojiti vrijeme za sebe u kojem ćemo se zabaviti i osjećati poput disco dive spremne za party, naravno, uz mjere opreza. Već niz sezona BiteMyStyle surađuje s istim timom. Tako je za fotografiju bio zadužen Denis Butorac, za make up Ivana Bilandžija Billy, a kosa je rad Katice Topčić za Kevin.Murphy Hrvatska. Uloge zaštitnih lica kolekcije za proljeće/ljeto 2020. pripale su manekenkama Luni Valas i Katarini Mamić iz agencije Talia Model.

Najčitanije

Najnovije

loader