Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fashion

Što je arhitekt za imidž i kako mi može pomoći izgraditi stil i karijeru?

Autor Kristina Stakor
Autor Kristina Stakor

Kada Law Roach, samoprozvani arhitekt za imidž, osmišljava lookove za svoje klijentice, među kojima su Zendaya i Celine Dion, ne pita se što izgleda dobro zajedno već - što će ih pretvoriti u modne ikone?

Izvor: Profimedia

Da bi netko postao traženi stilist zvijezda, treba početi od nule te se uspinjati u industriji radeći godinama za druge kao pripravnik, što si rijetko tko može priuštiti jer zahtijeva financijsku stabilnost koja će ti to omogućiti, zaključio je Law Roach, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih stilista A-list celebova, čiji je karijerni put bio ipak drugačiji, piše Elle.hr.

Izvor: Profimedia

Počeo je pohodeći buvljake i second-hand trgovine s bakom i preprodajući odjeću svojim modno osviještenim prijateljicama. U LA-u je otvorio second-hand trgovinu Deliciously Vintage, koja je, nakon posjeta Kanyea Westa i horde paparazza u pratnji, postala popularno odredište fashionistica. No sudbonosan susret za Lawa Roacha bio je onaj sa Zendayom prije 10-ak godina, koji je oboma donio velike karijerne promjene. Disneyevu zvijezdu prvi je puta odjenuo za premijeru Never Say Never Justina Biebera, a zatim su nastavili suradnju kojom je Zendayi pomogao da postane svjetski poznata glumica. U početku, dok je još bila relativno nepoznata, odijevao ju je u komade koje su poznatiji celebovi već nosili, s namjerom da završi u rubrikama ‘Who Wore It Better’ te je na taj način njena popularnost rasla.

Izvor: Profimedia

Kasnije, modni odabiri postali su sve odvažniji, poticali su rasprave, pričali priče… Za dodjelu Oscara 2015., Zendaya je nosila svilenu haljinu Vivienne Westwood i ‘dreadlockse’, izazvavši neke (prikriveno) rasističke izjave poput ‘miriše na patchouli i travu’ holivudskih voditelja i komentatora, što je potaknulo brojne rasprave o predrasudama, percepciji kose i frizura Afroamerikanaca i o tome što je primjereno za Oscare. Kada se Zendaya pojavila na Met gali s temom campa, Roach je bio dobra vila koja je pomogla Disneyevoj princezi da zatvori jedno poglavlje i transformira se u ozbiljnu glumicu i modnu ikonu.

Izvor: Profimedia

Njihova višegodišnja suradnja prerasla je u prijateljstvo i novi oblik rada, pa je Law Roach, kojeg Zendaya smatra vizionarom, co-kreativni direktor njezina brenda Daya by Zendaya, a bio je i kostimograf za najnoviji film Malcolm & Marie, u kojem je želio naglasiti da je dječja zvijezda odrasla, da je sexy i moćna žena.

Izvor: Profimedia

No Zendaya nije jedina slavna klijentica kojoj je Roach pomogao kreirati novi imidž. 2016. godine Celine Dion je doslovce preko noći od glazbene dive koja češće promaši u modnim odabirima postala modna ikona. Nakon 45-minutnog intervjua pozvala ga je u Pariz gdje je stilizirao njezine street style lookove, a kasnije je radio i na njezinim scenskim outfitima. Pokazavši svoju duhovitu crtu u Vetements hoodici sa slikom iz Titanica, Celine Dion krenula je u novo modno poglavlje i postala rado viđena gošća u prvim redovima modnih revija.

Izvor: Profimedia

Ono što radim slično je radu arhitekta. Istraživanje, izrada nacrta, traženje materijala… samo što ja radim s odjećom, nakitom, kosom i makeupom’, objasnio je Law Roach termin arhitekta imidža koji preferira u odnosu na termin stilist, smatrajući da je dovoljan jedan ubojiti look da nekoga pretvori u viralnu senzaciju.

Izvor: Profimedia

Među njegovim klijenticama su i Priyanka Chopra, Tiffany Haddish, Anne Hathaway i Tom Holland, no osim rada sa celebovima, pojavljivao se i kao sudac u TV showovima America’s Next Top Model i Legendary, od kojih potonji istražuje vogueing i ‘ball’ kulturu LGBT zajednice.

Pravi je radoholičar i obožava to što radi, jer voli pomagati ženama da se osjećaju lijepo, da otkriju novo držanje i hod, a iz njegova pristupa koji uvijek ima neki plan i priču iza pojedinog looka vidljivo je da imidž pažljivo promišlja, u čemu leži tajna transformacija njegovih klijentica.

Najčitanije

Najnovije