Kolekcije Danijele Gazdek, kreativne snage brenda Maleza, nastaju u maloj vlastitoj proizvodnji, u ograničenim serijama te od biranih najkvalitetnijih materijala iz cijeloga svijeta. Nevjerojatna želja, snaga i odvažnost koju ona pokazuje u stvaranju, ali i prezentaciji novog brenda koji tek treba predstaviti domaćoj publici osvojili su nas u trenu. Unatoč svemu što se trenutačno događa, kreativka i poduzetnica koristi krizu kao priliku i definitivno će biti jedno od onih imena o kojima će se pričati...

Pokrenuli ste modni brend u uistinu izazovnom trenutku. Odakle vam entuzijazam i zašto baš modna industrija u ovim kriznim vremenima?

Izazovnih vremena oduvijek je bilo i mislim da su ona dio života svake osobe. Trenutačna pandemija donijela je puno straha, sumnje i ograničenja kojima se moramo prilagoditi. Meni je ovo neobično vrijeme pružilo više prostora za učenje i kreativno izražavanje, svojevrsnu pripremu za rad na budućim projektima. Teška vremena imaju svoj početak, ali i kraj i to mi daje vjeru da će sve ovo proći te da ćemo se vratiti uobičajenoj svakodnevici. Život nas uči da je strpljenje najveća vrlina. Većina ljudi živi svoje strahove, a ja sam odlučila živjeti svoje snove pa sam pokrenula hrvatski brend odjeće Maleza. Moda je moja ljubav i beskrajno sam zahvalna što imam privilegij raditi posao koji obožavam.

ODVAŽNA DANIJELA Pokrenula je biznis u koroni: 'Odijelo ženama daje moć'
Karmen Poznić 

Na kojim ste temeljima osmislili svoj brend odjeće? Kako biste objasnili estetiku koju osmišljavate? Radite li u timu?

Vjera i predanost poslu vrlo su mi važni i smatram ih temeljem uspješnog poslovanja. S druge strane, to je kvaliteta. U Malezi ručno izrađujemo svoje proizvode, što je dugotrajniji, ali istodobno kvalitetniji postupak. Posebnu pozornost posvećujemo tkaninama koje moraju biti vrhunske pa ih nabavljamo iz cijeloga svijeta. Sve to zahtijeva mnogo truda i strpljenja, ali rezultat su odjevne kombinacije baš kakve smo željeli i zamislili, od prve skice do posljednjeg šava u našoj radionici. Estetika mojih kreacija ponajprije je lijepa i ženstvena, svaki komad kreiram intuitivno, ne vodim se trendovima. Timski je rad iznimno važan u nastajanju kreacije, od moje ideje do vrijednih ruku mojih djelatnica.

Influencerica i blogerica Lidija Lešić pozirala je u komadima s vašim potpisom. Kako ste se odlučili na suradnju s njom?

Lidija Lešić u mojim kreacijama utjelovljuje ženu koja je od jutra do večeri spremna na sve izazove. Ona je iznimno topla i draga osoba, a u poslu je profesionalna. Jako sam ponosna na našu suradnju koja će se sigurno nastaviti.

ODVAŽNA DANIJELA Pokrenula je biznis u koroni: 'Odijelo ženama daje moć'
Karmen Poznić 

Kada biste morali izabrati jedan komad iz kolekcije, koji bi to bio?

Uvijek biram odijelo jer ženama ono na neki način daje moć, podiže samopouzdanje. Odijelo popravlja držanje tijela, osjećamo se profesionalnije i produktivnije, a opet smo ženstvene.

Mislite li da ćete pogoditi ukus Hrvatica?

Hrvatice su uvijek bile modno osviještene i imaju mnogo stila. Vjerujem da sam tome već dosta pridonijela svojim kreacijama.

Koliko osobnog stila unosite u same kreacije? Je li riječ o modi koju biste i sami nosili od jutra do mraka?

Kreacije koje osmišljavam i realiziram moj su stil odijevanja pa ih rado nosim i sama.Velika sam pobornica estetike koja mora biti ugodna i dopuštati slobodu pokreta.