Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Dizajniramo odjeću koja ne poznaje sezone i nije samo za savršena tijela'

Televizijska voditeljica Marijana Batinić udružila je svoje kreativne snage s dizajnericom Kristinom Burjom i stilisticom Ivom Gradišer te u novoj ulozi modela predstavila kolekciju koja savršeno dočarava svu raskoš njezina upečatljivoga glamuroznog stila

 Izvor: Sanja Jagatić

Kolekcija IKona, o kojoj se priča i piše već tjednima, nastala je kao rezultat višegodišnje uspješne suradnje Kristine Burje iz brenda Krie Designa i voditeljice Marijane Batinić te stilistice Ive Gradišer, koja s Marijanom surađuje na raznim projektima. Cilj je bio kreirati kolekciju koja nema rok trajanja te nije ograničena sezonom i dizajnom odjeće koja će biti aktualna samo kratko i nestati. Ovo je, poručuju tri udružene kreativne snage, drukčiji koncept. Snaga stvarne žene je inspiracija, poruka i temelj ove modne priče, ne samo zapisan i(li) dogovoren na nekom sastanku nego i proživljen u stvaranju odjeće, a onda i njezinoj prezentaciji jer i kolekciju i kampanju potpisuju žene.

batinić Izvor: Sanja Jagatić

Dizajnerica Kristina Burja već godinama zagovara održivost i smatra da modna industrija mora usporiti zbog našeg planeta. Zato je i ideja o odbacivanju sezonskih kolekcija već neko vrijeme prisutna u njezinim promišljanjima o modi.

- Volim to što nesezonskim pristupom kolekcijama svoje omiljene komade možete nositi cijele godine i godinama. Često me pitaju za neke kreacije iz starih kolekcija od prije šest-sedam godina i iznenade se kad čuju da su i dalje u proizvodnji te da s dolaskom sljedeće kolekcije neće nestati. A to i jest ljepota ove suradnje kojoj smo dali ime IKona - pripovijeda priču o bezvremenskom dizajnu koji ne poznaje sezone i nije namijenjen samo ženama savršene linije.

- IKona smo sve mi, s naglaskom na našim različitostima - poručuje dizajnerica Kristina čiji je dizajn, zbog originalnog pristupa modi, prepoznat i izvan naše zemlje.

batinić Izvor: Sanja Jagatić


Marijana svojim modnim stilom oduševljava mnoge i zato je IKona već nakon ‘sneak peeka’ u kolekciju zainteresirala javnost, a ovim fotografijama kolekcije s potpisom Sanje Jagatić, na kojima je Marijana u glavnoj ulozi, poruka je još glasnija.

- Žena se mora osjećati dobro u svojoj koži, bez obzira na to u kojoj je životnoj fazi te jednako dobro isticati svoju osobnost bez obzira na sve svoje nesavršenosti. Neke kreacije koje su dio IKone nastale su prije moje trudnoće, neke tijekom trudnoće, a neke nakon nje, kada sam bila u najosjetljivijoj fazi. IKona mi je omogućila da se uvijek osjećam odlično i sigurno. I sezonalnost pada u zaborav, a sve to ima puno smisla u današnjem svijetu. Sami kreiramo svoju sliku u javnosti, a moda je dio te slike, htjeli mi to ili ne. Odjeća koju nosimo danas ima važnu ulogu u komunikaciji našeg načina života - objašnjava Marijana koja je još jednom dokazala kako nas moda potiče da sudjelujemo i promišljamo kreativno, i to svaki dan.

batinić Izvor: Sanja Jagatić

Povezane vijesti

Magazin

Royals