Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 NAJSKUPLJIH TORBI NA SVIJETU: Biste li izdvojili 24 milijuna kuna za onu koja izgleda kao nakit? 

Iako su Birkinice najčešće ljepotice ovog popisa, na prvom se mjestu nalazi nešto sasvim drugačije.

Jennifer Lopez Izvor: Profimedia

Postoje li bolje ženine prijateljice od torbi i cipela? U ormaru ih nikada nije dovoljno, a često upravo na njih izdvojimo i onu zadnju ušteđeviniu jer 'ovo je najljepša torba koju smo ikada vidjele'.

A osim što su naše omiljene suputnice, torbice su itekako dobra investicija. Naravno, govorimo o onima na koje je potrebno izdvojiti tisuće pa i milijune, ali dolara... Zašto su kolekcionari davno shvatili da je u torbe odlično ulagati, shvatit ćete kada pročitate popis  TOP 10 najskupljih torbi 2021. godine.

10. Blue Crocodile Hermes Birkin Handbag - 950.000 kuna

Blue Crocodile Hermes Birkin Handbag Izvor: Instagram

Svi već dobro znamo za popularnu Birkinicu čija je priča o nastanku i više nego zanimljiva. Naime, britanska glumica Jane Birkin doživjela je sitnu nezgodu kada su joj sve stvari ispale iz slamnate torbe koja ju je u tom trenutku iznevjerila. Izvršni direktor modne kuće Hermes, Jean-Louis Dumas, bio je tada u glumičinom društvu i sinulo mu je dizajnirati torbu koja će biti savršena za žene koje sa sobom nose puno stvari. Od tada, Birkin torba postala je brend sam za sebe, a liste čekanja itekako su dugačke. 'Blue Crocodile' jedna je od najpoželjnijih, a na sebi sadrži bijelo zlato i 18-karatne dijamante pa ni ne čudi što joj je cijena ovako paprena.

9. 'Hermes Exceptional Collection Shiny Rouge H Porosus Crocodile 30 cm Birkin Bag' – 1,288.722 kuna

Hermes Exceptional Collection Shiny Rouge H Porosus Crocodile 30cm Birkin Bag Izvor: Instagram

 Kao i njezina prethodnica, i ona sadrži bijelo zlato i dijamantnu kopču što i ovu torbu stavlja na listu najskupljih u 2021. godini. Prije nekoliko je godina upravo ona bila najskuplje prodana torbica na javnoj aukciji, a kupio ju je anonimni kolekcionar.

8. 'Fuchsia Diamond-Studded Hermes Birkin' – 1,408.301 kuna

Fuchsia Diamond-Studded Hermes Birkin Izvor: Instagram

Još jedna Birkinica na popisu, ovoga puta u rozoj boji. Ona je uspjela nadmašiti vlastiti rekord kada je cijena u pitanju tako što je 2015. godine prodana za skoro 11 milijuna kuna na aukciji u Hong Kongu.

7. 'Chanel 'Diamond Forever' Handbag' – 1,655.000 kuna

Chanel 'Diamond Forever' Handbag Izvor: Instagram


Ona je jedna od Chanelovih klasika koja apsolutno nikada ne izlazi iz mode. Izrađena od krokodilske kože te ukrašena s 334 dijamanata koji teže 3.56 karata u bijelom zlatu, lancem od 19-karatnog zlata, stvorena je u samo 13 primjeraka. Nije ni čudno što nosi ovakvu cifru.

6. 'Niloticus Crocodile Himalaya Birkin' - 2, 404.262 kuna

Niloticus Crocodile Himalaya Birkin Izvor: Instagram


Već je jasno kao dan da će Birkinice dominirati ovim popisom. Često smo ju vidjeti u rukama Jennifer Lopez, izrađena je od kože nilskog krokodila s 18-karatnim zlatom i ukrašena s preko 240 dijamanata.

5. 'Lana Marks Cleopatra Clutch' – 2, 537.480 kuna

Lana Marks Cleopatra Clutch Izvor: Instagram

 Ovo je jedna od najomiljenijih ženskih torbica za šetnju crvenim tepihom. Visoka cijena opravdana je rijetkošću, a svake godine možemo vidjeti samo jedan novi primjerak, svaki put drugačije boje i dizajna. Kineska glumica Li Bingbing posjeduje najskuplju verziju torbice izrađenu od kože američkog aligatora, ukrašenu s 1600 bijelih dijamanata od 40 karata.

4. 'Hermes Chaine’d Ancre Bag' – 8, 800.000 kuna

Hermes Chaine’d Ancre Bag Izvor: Instagram

Nije Birkin, ali je od lanaca. Kao što joj ime kaže, ova torbica izgleda poput isprepletenih lanaca koji na sebi sadrže 1160 dijamanata, ali vrijednost joj je toliko visoka jer su na svijetu izrađena samo tri primjerka.

3. Hermes Birkin Bag by Ginza Tanaka – 8, 800.000 kuna

Hermes Birkin Bag by Ginza Tanaka Izvor: Instagram

Treće mjesto drži još jedna Birkinica, ovoga puta izrađena od platine i 2000 dijamanata te središnje kopče od 8-karatnog kamena. Čim je vidite, znate da je riječ o itekako skupom komadu.

2. 'Hermes Kelly Rose Gold' – 12,690.000 kuna

Hermes Kelly Rose Gold Izvor: Instagram

Ova mala i luksuzna torbica tiha je patnja mnogih žena, ali rijetki je mogu imati. Rose Gold krokodilska koža, 1160 dijamanata, napravljena je u suradnji Hermesa i zlatara Piercea Hardyja, a za izradu su joj potrebne dvije godine. Na svijetu postoji 12 izdanja pa nije ni čudno što se od njezine cijene mnogima plače.

1. Mouawad 1001 Nights Diamond Purse - 24, 110.000 kuna

Mouawad 1001 Nights Diamond Purse Izvor: Instagram

 I iako ste mislili da će i na prvom mjestu biti Birkinica, ipak ne. Na samom je vrhu torba koja se nalazi i u Guinnessovoj knjizi rekorda još od 2011. godine - ručno rađen oblik srca od 18-karatnog zlata, 4517 dijamanata (105 žutih, 56 rozih, 4356 bezbojnih), a pravljena je 8800 sati.

Povezane vijesti

Magazin

Royals