Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MODNA POSLASTICA: Razgovarali smo s organizatoricom dizajnerskog buvljaka za kojim su poludjele celebrity dame

Ovu subotu Nika Bijelić organizira dizajnerski buvljak na kojem možete ugrabiti ekskluzivne komade odjeće od Burberry, Gucci, Louis Vuitton, Prada, Louboutin, Versace, Chanel i mnogih drugih.

Ulična moda Izvor: Shutterstock

Živimo u vremenu kada su se na planeti Zemlji počele događati strahovite promjene za čovječanstvo.

Visoke temperature, povećanje razine mora, izumiranje nekih životinjskih vrsta... Dolazimo do zaključka da čovjek hitno treba promijeniti svoje navike. Kada je riječ o navikama, modna industrija je drugi najveći zagađivač na svijetu. Jeftina radna snaga proizvodi većinu odjeće koja je proizvedena u lošijim uvjetima, ne mareći za očuvanje okoliša. Brza izrada, otpadni plinovi, kvantiteta iznad kvalitete ukazuje da modna industrija zaostaje za etičkim načelima življenja.

Upravo ste dobili priliku da prkosite modnoj industriji već ovog vikenda u Zagrebu. Personal shopper Nika Bijelić organizira dizajnerski buvljak na kojem možete pronaći modne brendove kao što su Marc Cain, Isabel Marant, Burberry, Gucci, Louis Vuitton, Prada, Louboutin, Versace, Chanel i mnogi drugi.

'Buvljak koji sam nazvala ''Malo finiji buvljak Lager'' (malo finiji buvljak zato što su stalno svi komentirali da na buvljacima nedostaje finijih komada, a Lager kao hommage mog nekadašnjeg minhenskog butika po kojem je i moja firma dobila ime) se događa u subotu, 23.10.2021., od 11 do 18 sati u omiljenom zagrebačkom baru, u Ilici 65. Osim dobrog shoppinga zamišljen je i kao champagne meet & greatklijentica s kojima godinama tipkam, s nekima sam se upoznala i počela i družiti, a s nekima još nisam imala prilike', kaže nam ambiciozna Nika.

Razlog zbog kojeg je odlučila organizirati dizajnerski buvljak je vrlo konkretan: 'Ovaj event dolazi kao sasvim logičan slijed događaja kako za mene, tako i za naše tržište. Obzirom da se već dugi niz godina bavim kako deal huntingom, resellom dizajnerskih stvari, tako i personal shoppingom. Kako većina mojih klijentica uglavnom kupuju preko mene jer sam virtualnu prodaju stavila u drugi plan, spontano se naravno pojavila i potreba za raščišćavanjem ormara. Ideja za ovaj buvljak nastajala je još u početcima pandemije. Stvarno vjerujem da se stvari događaju po redoslijedu kojem bi se trebale događati te vjerujem da je sad najbolji trenutak za event ovog tipa', rekla je. 

Budući da su skupocjene krpice simbol celebrity dama, odlučili smo doznati kakvi komadi se mogu ugrabiti te zašto ih se dame odluče riješiti. 'S obzirom da su klijentice odlučile prodati svoje stvari iz različitih motiva, od toga da žele prodati nešto da bi mogle reinvestirati novac za drugu odjeću, obuću, torbe, do toga da jednostavno imaju previše stvari za koje su shvatile da više nikad neće koristiti. Cijene su različito formirane, ali ono što sam zadala kao zadatak svima je da stvari moraju biti povoljnije od one na second hand platformama, neke više, neke manje. Bit će i bezvremenskih super modernih komada, nešto jeftinijih i vise ''budget friendly'' do onih skupljih', govori Nika Bijelić.

Nika Bijelić Izvor: Instagram


Budući da je personal shopper nesvakidašnji posao koji brine o klijentima te im sugerira najbolje investicijske komade, zanimalo nas je može li upravo taj posao biti full time job. 'Personal shoppingom se profesionalno bavim malo više od godinu dana i taj posao je bio logična ekstenzija na sve čime sam se bavila do tad. Budući da sam se na početku bavila posredovanjem na second hand marketu luksuznih marku i pronalaženjem povoljnih komada, potrebe mojih klijentica su se mijenjale pa mi je upravo personal shopping postao full time job', sretno nam kaže Nika te nadodaje:

'Živjela sam deset godina izvan Hrvatske, u Francuskoj, Danskoj i Njemačkoj. Pratila što se događa na njihovoj kako modnoj, tako i biznis sceni i osjećam da je došlo vrijeme da većinu svog fokusa prebacim opet nazad na Hrvatsku. Želim dati sve od sebe da čim dame pomisle na luksuzni shopping automatski pomisle na mene', zaključila je.

Ne ostaje nam ništa drugo nego baciti oko na buvljak koji obećava mnogo.

Povezane vijesti

Magazin

Royals