Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KĆI VLASNIKA ZARE IZGLEDA SKUPO I U JEFTINIM KOMADIMA: Skromni milijarder krenuo je od nule zbog tužnog događaja

Autor Sara Brborović

Uskoro predsjednica Inditexa, Marta Ortega pojavila se sa svojom obitelji na međunarodnom konjičkom natjecanju u Madridu u kaputu s potpisom modne kuće Valentino.

 Marta Ortega Izvor: Profimedia

Samo dva dana nakon što je službeno objavljeno da će postati predsjednica modnog carstva, Marta Ortega pojavila se sa svojom obitelji na međunarodnom konjičkom natjecanju u Madridu, na kojem se natječu i konji s njezinog obiteljskog imanja.

Marta je jedna od najstiliziranijih žena, a vodi se parolom 'manje je više'

Nasljednicu carstva Inditex, u čijem se vlasništvu nalaze modni brendovi Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home i Uterqüe, često možemo vidjeti u kombinacijama koje su sastoje od komada s potpisom high street brendova njenog oca, ali i skupocjenih dizajnerskih komada, što je i ovoga puta bio slučaj.

Prilikom dolaska na tribine, 37- godišnja Španjolka plijenila je pažnju u outfitu u kojem je naglasak bio na efektnom dugačkom kaputu s potpisom modne kuće Valentino.

 Marta Ortega Izvor: Profimedia

Kaput u kombinaciji kamel i crvene boje, s detaljima cvjetnoga printa, uparila je s pletenom dolčevitom iste boje i sportskim tenisicama.

Marta Ortega postat će predsjednica Inditexa sljedeće godine u travnju, što je dugo očekivana promjena generacija koja je iznenadila investitore jer je bila popraćena trenutnom zamjenom glavnog direktora Carlosa Crespa s Oscarom Garciom Maceirasom.

Smjena označava odlazak izvršnog predsjednika Pabla Isle (57), koji je predvodio Inditexovu fazu širenja više od desetljeća,
povećavši tržišnu vrijednost tvrtke šest puta na 100 milijardi dolara.

U isto vrijeme, Marta Ortega je polako privukla pozornostjavnosti i sve više se uključivala u posao, koji je osnovao njezin otac
Amancio (85) koji posjeduje 59% udjela.

 Amancio Ortega i Marta Ortega Perez Izvor: Profimedia

Inditex je postao jedan od prvih velikih europskih trgovaca odjećom koji je dosegao razinu prodaje i profita prije pandemije jer je vlasnik Zare imao koristi od prodora na internet. Zarada se više negoudvostručila u šest mjeseci do srpnja, izvijestila je tvrtka ranije.

Marta će se morati nositi s novim konkurentskim prijetnjama jer online trgovci odjećom SheIn Group i Zalando SE dobivaju tržišni udio.
Alantra Equities nazvala je promjene menadžmenta 'lošom viješću' jer je Pabla Islu teško zamijeniti, a novi izvršni direktor nema iskustva u maloprodaji.

'Uvijek sam govorila da ću svoj život posvetiti izgradnji naslijeđa svojih roditelja, gledajući u budućnost, ali učeći iz prošlosti',
izjavila je jednom prilikom Marta Ortegai.

Povezane vijesti

Iako je Marta tijekom proteklih 15 godina obnašala različite pozicije u Inditexu, nikada nije imala titulu najvišeg menadžmenta.

Najviše je sudjelovala u jačanju Zarinog brenda, uvodeći nekoliko premium kolekcija.

Marta Ortega bolje podnosi publicitet od svoga oca Amancia, koji je tijekom života dao samo tri intervjua. Priznata je u društvenim krugovima i pojavljuje se na velikim modnim događajima diljem svijeta. Njezin je otac treća najbogatija osoba u Europi, s neto vrijednošću od 71 milijardu dolara, prema Bloomberg Billionaires Indexu.

U našoj galeriji pogledajte više fotografija nasljednice carstva Inditex.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image