Bez obzira na bol koju štikle nanose njihovim ljubiteljima diljem svijeta, one su i dalje modni dodatak broj jedan. 

Iako vas može začuditi što je tako, visoke potpetice čine vas višima i vitkijima te pridonose poboljšanju samopouzdanja pa je opravdano da nose naziv must-have modnog dodatka. 

Međutim, nije svaka cipela s visokim potpeticama ona koja će vam pružiti zanosan izgled i 'instant' samopouzdanje. 

Koliko ste puta vidjeli da se neke dame muče jer nisu odabrale pravi tip obuće?

Slažemo se da visoke potpetice čine nogu dužom i zategnutijom, ali ponekad ćete isti učinak dobiti i s nižom petom, a da pritom ne trpite strašne bolove.

Prilikom odabira bitno je nekoliko faktora, vrsta, jesu li zatvorene, otvorene, nagib stopala i potpetice. Staro pravilo kaže da se većina potpetica do 7 centimetara smatra udobnom za hodanje. Međutim, ako baš želite odabrati model s višom petom, dobro će vam doći jednostavan trik za koji su vam potrebni metar ili ravnalo.

Dakle, trebate sjesti na stolicu i potpuno ispružiti stopalo i prste. Ravnalom izmjerite od potplata do gaznoga sloja, odnosno do dijela gdje se stopalo savija kada ste u cipelama s visokim potpeticama. Dobiveni broj je točna visina koja najviše odgovara vašem stopalu pa je dobro taj broj imati na umu kada kupujete.

@anaskid Heels are ❤️ #howtomeasure#nobsco#torontofashion#canadianfashion#canadianblogger♬ Don't Rush (feat. Headie One) - Young T & Bugsey

Ako vam se visina čini niža nego što biste željeli, stručnjaci kažu da nećete pogriješiti ako odaberete i cipele s petom do centimetar-dva višom, ali da je sve preko toga veliko opterećenje za stopalo.