Odvažiti se nositi jednu boju od glave do pete redovito rezultira 'chic' stajlinzima, stoga ne čudi da su ljubiteljice mode iz sezone u sezoni naklonjene ovom jednostavnom, a istovremeno efektnom trendu.

Kako vrijeme postaje sve hladnije, jednobojna odjeća odlična je prilika da pokažete svoj stil u nekoliko slojeva. Džemperi, dolčevite, kaputi u istoj boji pomažu u kreiranju nekih od najelegantnijih stilova koje možete zamisliti, a to najbolje dokazuju poznate Instagram modne influencerice.

Selena Gomez u jednobojnoj rozoj kombinaciji
Profimedia 

Ni poznate dame se ne boje eksperimentirati s ovakvim izdanjima, pa tako često možemo inspiraciju pronaći u njihovim izdanjima, poput ovog od Selene Gomez koja je iskombinirala trenirku u rozoj boji i malu rozu Louis Vuitton torbicu modela 'Capucines'. Na to se ipak nije odlučila obući i cipele u istoj boji, već je odabrala crne salonke.

Miješanje tekstura i slojeva komada u identičnim nijansama rezultiraju modnim efektom kakav bi imali stajlinzi obogaćeni upečatljivim dezenima i materijalima.

Influencerica Dora Predojević u bijeloj monokromatskoj kombinaciji
Instagram (@dorica505) 

S potpuno crnim, bijelim ili beige stajlinzima nema mjesta za grešku. Monokromatske kombinacije dopuštaju vrlo čist i jednostavan stil u duhu modnog minimalizma.

I naše Instagram dame obožavaju nositi komade u istoj boji i igrati se s nijansama, a influenceric Dora Predojević odabrala je bijelu kombinaciju. 

Ako ste ljubitelji određene boje, ovaj stil odijevanja može vam omogućiti da uživate u svojoj omiljenoj nijansi, bez razmišljanja hoće li izgledati monotono.

Kim Kardashian obožava monokromatske kombinacije
Profimedia 

Apsolutna kraljica monokromatskih kombinacija je Kim Kardashian koja često odabire jednobojne kombinacije od istog materijala u kojima se pijavljuje u gotovo svakom izlasku iz kuće, a naročito u posebnim prigodama. Ove sezone, boja fuksije je svakako 'it' boja za kombiniranje monokromatskih komada i ako odabrete nju, provjereno ćete izgledati glamurozno.