Špinat je najboljeg okusa u mladom izdanju te najbogatiji hranjivim tvarima, posebno željezom, beta karotenom, folnom kiselinom, kalcijem i vitaminom C, a pri kupnji treba paziti da lišće nije uvelo ili oštećeno.
U ovom zelenom povrću možete uživati na brojne načine: kuhanom s krumpirom, ali i sirovim na salatu, u smoothijima ili kao pesto, a odličan je i u juhama, s tjesteninom (posebno je ukusan u lazanjama), rižom, lososom te s mlječnim proizvodima i jajima.
Osim u salatama odličan je dodatak i za nadjevena, punjena jaja. Ovakav obrok izgleda vrlčo privlačno pa je savršeno predjelo ili prilog za blagdanski stol.
Sastojci
- 4 jaja
- 1 šaka mladog lišća špinata
- 100 g svježeg sira s vrhnjem
- 1/2 režnja češnjaka
- sol
Recept za punjena jaja
Skuhajte jaja
Skuhajte jaja na tvrdo pa ih oljuštite i prerežite na polovice. Izvadite žumanjak i stavite u zdjelicu.
Prelijte
Mladi špinat prelijte vrelom vodom pa ostavite da se ohladi te zatim dobro ocijedite.
Izmiksajte
Izmiksajte sa svježim sirom i protisnutim češnjakom.
Nadjenite
Posolite, promiješajte i nadjenite jaja.
Pospite
Na kraju pospite smrvljenim žumanjkom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.