Gravče na tavče poznato je makedonsko jelo omiljeno i kod nas, ali je ovdje poznatije kao zapečeni grah. Ovo jeftino i ukusno jelo možete jesti kao prilog, ali i samostalno jelo, pogotovo ako mu dodate kobasicu ili slaninu.
Sastojci:
- 500 g graha
- 1,5 kg luka
- 4, 5 češnja češnjaka
- mljevena crvena paprika
- suhi začini
- papar
- lovorov list
- mast ili ulje
- kobasica ili slanina
Priprema:
Grah namočite večer prije kuhanja. Ujutro ga operite pod mlazom vode I skuhajte. Na malo masnoće propirjajte luk i češnjak, dodajte papriku i suhe začine. Kad je luk prodinstan, sve stavite u tepsiju, poredajte sloj graha, luk i češnjak, kobasicu ili slaninu te zalijte s malo vode u kojoj se kuhao grah. Pecite u pećnici sat vremena na 200 Celzijevih stupnjeva.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.