Teško je odoljeti mirisu i okusu ove pečene i kuhane poslastice, zar ne? U ukusnim klipovima možemo uživati cijele godine, no kasno ljeto nudi nam ono najbolje od tog vrijednog ploda. A jedan od omiljenih načina pripreme svježeg kukuruza je grilanje klipova svježeg kukuruza, no ovaj put za to imamo odličan recept, inspiriran meskičkom kuhinjom gdje je kukuruz nezamjenjiv sastojak. Tajna je u pripremi umaka ali i u kratkom kuhanju kukuruza prije pečenja!
Meksički pečeni kukuruz
Sastojci:
kukuruz šećerac (broj klipova po želji)
2 žlice majoneze
sok limete
mljevena čili papričica
mljevena dimljena slatka paprika
žlica maslaca
Priprema:
U posudicu stavite dvije žlice majoneze, ocijedite sok limete te dodajte malo mljevene čili i slatke paprike. Promiješajte i ostavite u hladnjaku. U zasoljenoj vodi kuhajte očišćene klipove kukuruza oko pet minuta, potom ih zapecite na roštilju ili gril tavi. Pečene premažite rastopljenim maslacem te pripremljenim umakom. Po želji dodajte naribani sir.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.