Ova pohana cvjetača mnogo je zdravija alternativa prženoj verziji, a razliku nećete ni osjetiti. Savjetujemo da koristite panko mrvice, koje su veće od uobičajenih krušnih mrvica, kako bi cvjetača bila hrskavija.
Poslužite kao prilog ili večernji snack!
Pohana cvjetača iz pećnice
Sastojci:
1 glavica cvjetače
3 jaja
1 žličica mljevene paprike
½ žličice soli
1 žličica papra
1 žlica origana
100 g panko mrvica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. U dubljoj posudi umutite jaja i dodajte mljevenu papriku, sol i papar, a u drugu dodajte origano i panko mrvice.
Cvjetaču narežite na manje komade pa svaki komad umočite u jaje, a zatim u panko mrvice. Rasporedite po limu za pečenje i stavite u pećnicu na 30 minuta, dok cvjetača ne dobije lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i poslužite odmah!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.