Knedle od šljiva su tradicionalno jelo čiji se recept prenosi s koljena na koljeno. Smrznute šljive omotajte u tijesto od kuhanog krumpira i brašna i uživajte u okusu knedla koje će vas vratiti u djetinjstvo. Preporučamo da knedle poslužite posipane prezlima i kiselim vrhnjem.
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 500 g brašna
- krušne mrvice
- smrznute šljive
Priprema:
Krumpir očistite i skuhajte, procijedite i ostavite da se ohladi. Posolite i napravite pire. odajte brašna i sve dobro promiješajte da dobijete tijesto. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto i pooću rezača za pizzu podijelite tijesto na pravokutnike veličine da možete zamotati šljivu. Uzmite jednu šljivu i tijesto i napravite lopticu, sve dok ne potrošite svo tijesto.
Knedle stavite u lonac s kipućom vodom. Kada isplivaju na površinu, knedle su kuhane. U manji lončić stavite ulje ili maslac i popržite krušne mrvice. Knedle uvaljajte u prezle. Knedle servirajte sa posipom od šećer i cimeta ili kiselim vrhnjem.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.