Pripremate li ručak za dva dana, morat ćete ga podgrijati, a ako nemate sarmu, paprikaš ili bolonjez nego samo meso bez umaka ili safta, ono može idući dan ispasti presuho. Saznajte kako podgrijati meso, a da zadrži sočnost i svježinu.
Mikrovalna pećnica
Ako imate mikrovalnu pećnicu, podgrijavanje je jednostavno i brzo. Meso stavite u dublji tanjur i podlijte temeljcem ili nekim umakom da se ne osuši. Umak će zadržati vlagu u mesu. Pokrijte tanjur i zagrijavajte 30 sekundi na srednjoj temperaturi. Okrenite meso i zagrijte ga još 30 sekundi.
Pećnica
Ova metoda oduzima više vremena, ali će meso biti ukusnije, što je i bit. Zagrijte pećnicu na 120°C, a zatim u lim za pečenje stavite rešetku kako bi toplina nesmetano kružila sa svih strana. Stavite meso na rešetku i zajedno s plehom stavite u zagrijanu pećnicu. Zagrijavajte oko 20 minuta, ali povremeno bacite pogled na meso da se ne osuši.
Tava
Ako meso grijete u tavi, dodajte malo temeljca tako da se ne suši i ostaje sočno. Doznajtekako pripremiti pileći temeljac po receptu Jamieja Olivera.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.