Palenta je zdravo jelo koje možemo jesti za doručak i večeru ili kao prilog uz ukusan umak za ručak.
Ukoliko vas interesira kako da skuhate savršeno kremastu palentu, odgovor ćete doznati u nastavku.
U lonac ulijete dvije šalice vode i dvije šalice mlijeka te zakuhajte. Poslije toga dodajte postupno jednu šalicu palente da ne nastanu grudice, a nakon toga miješajte na laganoj vatri sve dok palenta ne postane mekana i dok ne izgubi zrnastu strukturu te ne odljepljuje od bočnih strana lonca prilikom miješanja.
Shutterstock
Kako bi bila kremaste strukture, pred sam kraj kuhanja u palentu umiješajte malo maslaca i nakon toga sitno nasjeckanog ili naribanog parmezana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.