Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Boris Štok: 26. svibnja glasajte za prijateljstvo

Nekoliko dana dijeli nas od europskih izbora, a u kampanju mobilizacije građana da izađu na birališta uključili su se brojni umjetnici i glazbenici

Svoj doprinos dao je i riječki pjevač, skladatelj i tekstopisac Boris Štok čiji je prvi samostalni album Ispod kože lani odnio Porina u kategoriji alternativne glazbe. Štok je jedan od izvođača okupljenih u glazbenom projektu obrade velikog hita grupe Queen – Friends will be friends.  

Izvor: Story

„Mene je dopala ta čast da predstavljam Hrvatsku u toj pjesmi, a sve povodom dizanja svijesti o važnosti europskih izbora“, kaže Štok. Ističe da je izlazak na birališta obveza svakog građanina te da se nada da će i u Hrvatskoj birači ozbiljno shvatiti to svoje pravo. On će na biralište - kaže - u nedjelju već rano ujutro. Ne namjerava odgađati odluku do večeri „jer tko zna gdje bi ga dan mogao odvesti“. Ističe kako su za njega prve asocijacije na Europsku uniju: različitost kultura, naroda i ekonomija. „EU je za mene jedina prava opcija. EU znači određeni standard života, civilizirano društvo i toleranciju, zajedničko tržište rada i slobodu kretanja, budućnost. I stoga  pozivam birače u Hrvatskoj neka budu moderni, suvremeni građani Europske unije, te izađite na birališta 26. svibnja“, poručuje Štok. 

Izvor: Story

Inače, ideja o osnutku band-aida uoči europskih izbora djelo je mreže Alliance for Europe koja povezuje građane i nevladine organizacije angažirane na očuvanju europskih vrijednosti. U predizbornoj poruci kažu: glazbenici iz svih EU članica iskoristili su svoj glas, sada je red na vas. Ako vjerujete da je miroljubiva, ujedinjena, otvorena, slobodna, liberalna Europa bolja nego Europa razjedinjena mržnjom, onda izađite na europske izbore, #vote4friendship. 
Video:  https://vote4friendship.eu/

loader