'Volim kuhati kad sam sama. Kuhanje na mene djeluje terapeutski - pustim omiljenu glazbu, natočim si čašu omiljenog vina i pripremim nešto jednostavno, ali ukusno poput bolonjez umaka s mljevenom puretinom ili slasne fritaje', otkriva glumica Scarlett Johansson. Nju smo prije pet godina gledali u filmu Jona Favreaua ‘Chef’ u kojem nije mogla odoljeti jednostavnim, ali slasnim špagetima aglio e olio, ali ni osobi koja ih je skuhala - chefu Carlu Casperu kojeg igra Favreau. Sve recepte za taj filmski hit kreirao je korejsko-američki chef Roy Choi. 'Ovo je jelo transcendencija koja nastaje iz samo šačice skromnih sastojaka', opisuje svoju kreaciju Choi koji otkriva da ga sebi kuha za večeru svake nedjelje.

Tjestenina iz filma ‘Chef’
Profimedia 

3/4 šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja
12 velikih češnjeva češnjaka, narezanih na sitne listiće
2 žlice krupno usitnjenog crvenog papra
sol i papar
1/3 šalice svježeg peršina, sitno sjeckanog
1/2 šalice ribanog parmezana
2 žlice svježeg limunova soka
kriške limuna

Veliki lonac napunite vodom te pustite da zavrije. Posolite vodu, ubacite špagete i skuhajte ih prema uputama na pakiranju. Procijedite i sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i neprestano miješajte, dok ne poprimi zlaćanu boju. Ubacite crveni papar te posolite i popaprite. Dodajte špagete i malo vode od kuhanja. Maknite tavu s vatre, dodajte peršin i parmezan te dobro izmiješajte. Dodatno posolite i popaprite prema želji. Dodajte limunov sok, poslužite na tanjur te servirajte s još malo parmezana i kriškama limuna.