Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Male žene stižu na velika platna

Bezvremenska priča koja će vam ove zime zagrijati srce

Izvor: promo

Ovog siječnja u kina nam stiže vječni klasik o bezvremenskoj priči o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti životni put. Riječ je o filmu Male žene (Little Women) temeljenom na istoimenom romanu spisateljice Louise May Alcott koja se upravo ovom knjigom i proslavila.Pod redateljskom palicom Grete Gerwig (Lady Bird) 23. siječnja dolazi nam nešto drugačija verzija poznate priče koja će nam ove zime grijati srca. 

Izvor: promo

Film 'Male žene' oduševljava ne samo pričom nego i bogatim kostimima u kojima su zablistali glavni glumci. Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee, moralnim stupom obitelji, dok je njihov otac otišao dati svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrijednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratit će ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem.Uloge Jo, Amy, Meg i Beth tumače Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson i Eliza Scanlen, majku March utjelovila je Laura Dern, u ulozi tetke oskarovka je Meryl Streep, a glavnu mušku ulogu ostvario je Timothée Chalamet. 

Izvor: promo

Film je nominiran u dvije kategorije za nagrade Zlatni globus te u čak 5 kategorija za nagrade BAFTA (svojevrsna britanska verzija Oscara). Priča o malim ženama, voljenim sestrama koje su odlučne živjeti život prema vlastitim uvjetima, mnogima je obilježila mladost i djetinjstvo. Ugledni The Guardian 2013. godine proglasio ju je jednom od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena. 'Male žene' spajaju generacije i bude ljubav. Priča je to prilagođena i malima i velikima, sa snažnom porukom svim djevojčicama kako mogu biti sve ono što žele. Dosadašnja najpoznatija filmska ekranizacija, a bilo ih je nekoliko, ona je iz 1994. godine kada su u glavnim ulogama bile Winona Ryder, Trini Alvarado, Kirsten Dunst, Claire Danes, Christian Bale i Susan Sarandon.

Ukoliko želite osvojiti ulaznice za film sudjelujte u našem kreativnom natječaju na Facebook profilu. 

Tagovi

loader