Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Pet stvari nakon zaruka

Autor Martina Rafaeli
Autor Martina Rafaeli

Donosimo vam pet savjeta što učiniti u danima (za neke u satima) nakon zaruka

Izvor: Unsplash

Možda ste očekivali a možda vas je i iznenadio. Prstenom. Zarukama. Time što je kleknuo pred vas u najmanje očekivanom trenutku. Pitanjem da li se želite udati za njega. Prstenom. Čeeeeestitamo! Bez obzira na trenutak, gdje i zašto, na izolaciju i proleme izazvane pandemojom koronavirusa, sigurni smo da je barem na tren vrijeme stalo i postalo samo vaše. Zaruke su veliki korak dvoje ljudi, potvrda ljubavi i smjelosti zajeno gledati u smjeru budućnosti. A što sad?

Donosimo vam pet savjeta što učiniti u danima (za neke u satima) nakon zaruka. Naš je savjet, udahnite, uživajte u svojim emocijama i dugim zagrljajima. I da, puno je toga pred vama, zato zaslužujete samo vaše trentke te naših nekoliko savjeta. Korak po korak i dobrodošli u svijet budućih mladenaca. U međuvremenu čuvajte prsten od stalnog pranja ruku i sredstava za dezinfekciju. Jer ono što je dobro za naše ruke i naše zdravlje može oštetiti vaš zaručnički prsten, a to nikako ne želite.

Izvor: Unsplash

1. NAZOVITE OBITELJI – nazovite roditelje, sestre, braću, najbolje prijatelje i recite im da ste se zaručili! Ne dozvolite da ova van vijest saznaju perk vaših društvenih mreža, podijelite ovaj važni trenutak jer vi to zaslušujete. Sreća, veselje, uzbuđenje, suze radosnice, ma sve je to i više nego dobrodošlo. A mood i otkrijete tko je od vama najbližih osoba bio/bila saveznik u potrazi za prstenom :)

2. SELFIE PRSTEN TRENUTAK – slika vrijedi više od tisuću riječi, zar ne?! Zato prionite na manikuru (onu kućnu, u slučaju da ste u izolaciji), potom i na zajedničku fotografiju, s prstenom. Objavite na društvenim mrežama, tagirajte dragog i pripremite se na brojne čestitke, poruke, pozive… jer život je lijep!

3. NAZDRAVITE – organizirajte druženje. U vašem domu, obližnjem baru, preko prozora, balkona ili preko video linka s vama dragim ljudima. Pripremite čaše, te sada uživo, u odabranom društvu nazdravite odluci. I budite spremni na stalno ponavljanje priče o tome kako je to bilo, što ste osjećali kada je on kleknuo (ili ste možda vi kleknula?), kako ste reagirali i što mislite o svom zaručničkom prstenu…

4. RAZMISLITE O DATUMU VJENČANJA – jedna od prvih stvari koje ćete zasigurno poželjeti učiniti netom po zarukama je zgrabiti kalendar i odabrati datum vjenčanja. Preporuka je da toj važnoj odluci pristupite planski. Uzmite u obzir sve životne oklonosti i planove, želje i mogućnosti. Potom krenite u planiranje. Ali to ne znači da je zabranjeno sanjariti… o vjenčanju o proljeće ili možda toplu jesen, o haljini s puf rukavima i velikoj mašni u kosi… jer ovo je samo vaš trenutak, uživajte!

5. ZASTANITE NA TRENUTAK, UDAHNITE… – emocije su snažne, imate osjećaj da možete promijeniti cijeli svijet, isplanirati vjenčanje u dva dana… naš je savjet da zastanete na trenutak. Udahnete. Pogledajte u prsten te se zagledajte u svog partnera… i uživajte u trenutku i trenutnom statusu. Tjedan, dva a možda i više a da ne započnete s razmišljanjem o vjenčanju je sasvim dobro. Jer pred vama je cijeli zajednički život.

Najčitanije

Najnovije