Da mu kuhanje nije stran pojam te da se u kuhinji snalazi jednako dobro kao i na pozornici, u nekoliko je navrata do sada pokazao domaći glazbenik, 36-godišnji Luka Nižetić. Kao i većina Hrvata, i on je svoj uobičajeni posao posljednjih tjedana morao staviti na čekanje, a slobodno je vrijeme pri tome odlučio iskoristiti za usavršavanje svojih kulinarskih sposobnosti. Nakon slasnog orza s telećim hrenovkama čijim je receptom počastio obožavatelje prije nekoliko tjedana, Luka je sada podijelio i recept za najukusniju pitu od batata i špinata za koju sam kaže da je toliko dobra da boli.


Sastojci

batat
špinat
luk, češnjak
malo kurkume
malo muškatnog oraščića
kore za pitu
tri jaja
vrhnje
parmezan
maslinovo ulje

Priprema

Najprije se skuha batat i blanšira špinat. Potom se na tavi prodinsta luk i češnjak, doda kurkuma i u sve ubaci kuhani batat. Zatim se u smjesu doda muškatni oraščić i špinat i sve dobro promiješa.

Pita po receptu Luke Nižetića koja je toliko dobra da 'boli'
Instagram 

U posudu za pečenje se zatim slažu kore i smjesa, a na kraju se sve zalije mješavinom jaja, parmezana, vrhnja i maslinovog ulja. Pita se tako peče na 220 stupnjeva sljedećih 20 minuta, odnosno dok ne dobije finu smeđu koricu.

Pita po receptu Luke Nižetića koja je toliko dobra da 'boli'
Instagram 

Dobar tek!