Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle

Štrudle od sira na zdraviji način po receptu Jelene Putnik

Autor N.R.
Autor N.R.

Nakon 'Života na vagi' preokrenula je svoj život

Izvor: Instagram

Jelena Putnik, kandidatkinja pretprošle sezone RTL-ovog showa 'Život na vagi', nakon izlaska iz emisije nastavila je s treninzima i zdravim stilom života, pa je danas i fitness instruktorica. Uz svakodnevne treninge kojima pomaže onima koji također teže fizičkoj transformaciji, Jelena s vremena na vrijeme podijeli i dobar recept. Ovog je puta, nakon šetnje od 13 kilometara, odlučila uživati u štrudlama od sira. Na svome je Instagramu podijelila recept za štrudle od sira na malo zdraviji način. 

Za 2 obroka (2 komada štrudle po obroku)

Vrijednosti i omjeri za ćetiri komada štrudle: 

- 2 integralne kore cca 80 g (5 g proteina, 60 g UH, 3 g masti = 280 kcal)
- 150 g domaćeg svježeg sira (25 g proteina, 6 g UH, 3 g masti = 100 kcal)
- 1 domaće jajce manje (10 g proteina, 1 g UH, 9 g masti = 150 kcal)

POSTUPAK

U posudi pomiješati sir i jajce, posoliti. Dvije kore položiti na stol jednu na drugu i namazati sa smjesom od sira i jajca. Zamotati. Ne jako stisnuti jer jajce odradi svoje pa se sve malo napuhne. Hlađenjem splasne. Od ovoga se dobiju četiri veća komada štrudle, što ja dijelim na dva obroka. Ne mastim posebno kore, jer kako su integralne, same po sebi imaju masnoće.

Po OBROKU (2kom štrudle) ispadaju vrijednosti:
20 g proteina, 33 g UH, 7,5 g masti = 265 KCAL

'Sve u svemu nutritivne vrijednosti su i više nego ok, pogotovo ako iz ovoga napravimo dva obroka, što je i realno s obzirom na veličinu. Dobar tek', zaključila je fitness trenerica Jelena. 

Najčitanije

Najnovije