Ovan 21. ožujka - 20. travnja

POSAO
Od siječnja do ožujka bit ćete u sjajnom poslovnom razdoblju u kojem će do izražaja doći vaše kvalitete i sposobnosti. Mnogima od vas ova će godina označiti početak dinamičnog i uzbudljivog poslovnog razdoblja u kojem ćete svoje ideje i planove lako pretočiti u stvarnost. Potpora visokopozicioniranih poznanika pokazat će se ključnom, stoga njegujte što kvalitetnije međuljudske odnose. Vaše će ideje biti konkretne, što će omogućiti da ih ostvarite već u prvoj polovici godine, posebice od travnja i svibnja, a tijekom srpnja radije se odmarajte jer će malo toga ići po planu. U prvoj polovici godine budite oprezni u poslovnim partnerstvima, ali ako ste javna osoba ili se bavite politikom, u tom ćete razdoblju sigurno napredovati i biti popularni.
Nakon ljeta karijera i poslovni uspjeh postaju centar vaših interesa. Odjednom će vam se otvoriti obilje mogućnosti i prilika temeljenih na prethodnom radu i trudu. Budite promišljeni i nemojte se zaletjeti u neki projekt ili suradnju koji vam neće donijeti korist. Pomno razmotrite situaciju i uz pomoć iskusnih kolega ili stručnjaka odaberite opciju koja će vam se najviše isplatiti. Vrlo uspješni mjeseci bit će kolovoz, studeni i prosinac pa nemojte više odgađati pokretanje vlastitog biznisa, osobito ako je poslovanje povezano s trgovinom, informatikom ili pružanjem intelektualnih usluga. Posljednje dvije i pol godine bile su vam na poslovnom planu vrlo teške, ali u ovoj ćete godini mnogo toga nadoknaditi. Tu je i pozitivan Jupiterov utjecaj koji pokazuje da će se i financijske prilike znatno poboljšati.

LJUBAV
U prvoj polovici godine mnogi među vama mogli bi uploviti u bračne vode. Osjećat ćete se spremnima za sve odgovornosti koje donosi zajednički život i u tome ćete se odlično snalaziti. Mlađima i osamljenima već siječanj i veljača donose priliku za novu vezu, a taj će se pozitivan trend nastaviti u ožujku. Travanj će mnogima biti fatalan – zaljubit ćete se na prvi pogled, čak i ako dosad niste vjerovali da je to moguće. One u vezama upozoravamo da malo pripaze u siječnju i lipnju, kada su moguće svađe i nesuglasice, ali to će biti kratka daha. U svibnju, srpnju i kolovozu dvojit ćete između dvije jednako privlačne ljubavne prilike. Oni u braku mogli bi razmišljati o nevjeri. Netko će vas jako privlačiti pa će vas mučiti moralne dvojbe.
Snažan Jupiterov utjecaj iz znaka Vodenjaka mogao bi uvelike promijeniti vaš ljubavni život. Povećat će se pustolovni i erotski apetiti, žudjet ćete za novim iskustvima i uzbudljivim doživljajima, makar to podrazumijevalo i ljubavni trokut. Do kraja godine uspijevat ćete držati konce u svojim rukama i ostvariti vezu kakvu priželjkujete, osobito u listopadu i studenome koji vam donose prekrasnu ljubavnu priču. Mogli biste se zaljubiti u osobu koju dugo poznajete i koja vam je prijatelj. Mnogo toga će vas povezati, osobito zajednički interesi i životni pogledi. Mogla bi to biti jako lijepa veza pa se potrudite da takva i ostane. Prosinac donosi prolazne probleme onima u vezama i brakovima, ali kako ste većinom pod planetarnom zaštitom, svaki ćete problem znalački riješiti.

ZDRAVLJE
Osjetljivo zdravlje od 24. travnja do 11. lipnja potaknut će vas da počnete mijenjati loše navike. Mučit će vas kronične tegobe pa je važno da redovito obavljate liječničke preglede i potrebnim preinakama održavate dobro zdravstveno stanje. Najbolje ćete se osjećati u ožujku, lipnju, srpnju i prosincu, a tijekom srpnja, rujna i listopada budite na oprezu – umjereni u svemu, a pazite se i ozljeda. U drugoj polovici godine mogli biste imati tegoba s nesanicom, ali kako je Saturn na vašoj strani, bit ćete iznimno izdržljivi i vitalni.

Bik 21. travnja - 21. svibnja

POSAO
Od siječnja do ožujka neće biti osobito sretno razdoblje za ostvarenje planova, ponajviše zbog nestabilne financijske situacije. Morat ćete se naoružati strpljenjem i tolerancijom, a važne odluke donositi nakon mnogo promišljanja. Neočekivane okolnosti i zakonske zapreke usporit će vas u novim projektima, ali dugoročno ćete mnogo naučiti i steći dragocjeno iskustvo. Početkom godine čak je moguće napredovanje! U poslovnu akciju krenite u naklonjenom travnju, svibnju, lipnju i srpnju, kada će vam se mnoga vrata otvoriti. No pripazite na kraj srpnja i početak kolovoza, kada ćete biti dekoncentrirani i zaboravljivi te pomalo umorni od posla. Prva polovica godine posebno je naklonjena nezaposlenim Bikovima pa biste napokon mogli naći posao koji priželjkujete i koji je relativno dobro plaćen. Neki među vama će napredovati, domoći se željenog položaja ili će se dodatno educirati za novi posao koji će raditi. Odnosi s kolegama bit će ugodni i vrlo bliski te ćete moći računati na njihovu pomoć kada vas stisnu obveze.
U drugoj polovici godine, osobito od 18. listopada, naglo ćete napredovati, ali vodite računa o tome s kim se upuštate u suradnju. Neka dosadašnja partnerstva naći će se u studenome na kušnji, ponajviše zbog vašeg nezadovoljstva. Smatrat ćete da ste na neki način zakinuti pa ćete početi razmišljati o raskidu suradnje, ali konačnu odluku donesite nakon pomnog razmišljanja. U prosincu će poslovne okolnosti ići vama na ruku pa je povoljno vrijeme da pokušate pronaći novi posao, poboljšate odnos s kolegama ili osuvremenite način rada.

LJUBAV
Samci, u prvom dijelu godine sve je moguće. Iznimna privlačnost, šarm i lakoća kojima ćete uspostavljati nove kontakte osigurat će vam u veljači, ožujku i travnju nekoliko ljubavnih prilika pa se imate čemu radovati. Uživat ćete u izlascima i očijukanju sa zanimljivim osobama suprotnog spola, a izvjesno je da ćete ostvariti nekoliko uzbudljivih avantura. Mnogi će upoznati osobu s kojom će poželjeti ostvariti nešto trajnije, što će uroditi plodom u drugoj polovici godine. Stoga se može reći da će ovo biti godina zaruka i vjenčanja, pa i potomstva budete li ga željeli.
S prvim danima ljeta više nećete biti toliko zainteresirani za zabavu i avanture, koliko za zasnivanje stabilnije veze. Mnogi će se spetljati s kolegom ili čak nadređenim, ali pažljivo razmislite hoće li se to odraziti na vašu reputaciju. U tom ćete razdoblju više izlaziti, bit ćete vedriji i opušteniji, a okolina će vas stalno pozivati na druženje. Od 23. srpnja do 16. kolovoza osvijestit ćete svoj seksepil i spretno koristiti sve adute kako biste osvojili pozornost osobe koju želite zavesti, što će vam i uspjeti. Uživat ćete u životu punim plućima, a potpuno nenadano započet ćete vezu s osobom koja će vas privući i mentalno i fizički. Veza koju ostvarite u ovoj godini dugo će potrajati. Oni u vezi i braku imat ćete složne partnerske odnose, a pripazite u srpnju, rujnu i listopadu kada ćete se loše slagati i mnogo toga jedno drugome predbacivati.

ZDRAVLJE
Iscrpljenosti i prehlada čuvajte se u siječnju i veljači, a puni energije bit ćete u svibnju i lipnju. Kolovoz i rujan vaši su najbolji mjeseci pa ćete biti puni energije i dobro raspoloženi. U drugoj polovici godine vaša snaga neće doći do punog izražaja. Osjećat će se pomalo nesigurno i nezadovoljno sobom. Imunitet će vam istodobno oslabiti pa je važno da se što manje opterećujete i živcirate zbog sitnica te naučite prihvatiti stvari onakve kakve jesu. Pripazite na svoju osjetljivu probavu, jedite laganu hranu i više se bavite tjelovježbom ili barem češće šećite, što će vam poboljšati cirkulaciju.

Blizanci 22. svibnja - 21. lipnja

POSAO
Pred vama je uzbudljiva i obećavajuća godina u kojoj ćete dobiti priliku ostvariti svoje ambicije, ali ponajprije uz naporan rad i velik trud. Ako ste spremni na žrtve i odricanja zbog posla, možete očekivati porast reputacije i prestižniji položaj na tržištu, a tijekom siječnja, veljače i ožujka materijalnu korist. Na vašoj će strani cijele godine biti Saturn u Vodenjaku, koji će probuditi ambicije, volju i želju za znanjem pa ćete se educirati, usavršavati ili uspješno studirati. Kakve god planove imali, ovo je godina u kojoj ih trebate realizirati jer neće biti zapreka. Najuspješnije ćete poslovati početkom godine, ali i od 5. svibnja do 11. srpnja. Imat ćete i veliku Jupiterovu potporu pa ćete biti kreativni, puni originalnih ideja, a okolnosti će se posložiti i omogućiti vam napredovanje.
Ništa manje uspješna neće biti ni druga polovica godine. Tada vam planeti donose priliku da se okušate u novom poslu ili na novim radnim zadacima koje će vam dodijeliti nadređeni. Svi će hvaliti vaš rad i trud. Ako ste nezaposleni, od kolovoza do prosinca povoljno je razdoblje za zaposlenje. Najviše će prosperirati svi koji poslovno surađuju s inozemstvom, a nije isključena ni mogućnost kraćeg boravka u stranoj podružnici tvrtke. Ako je vaš cilj život i rad u inozemstvu, i ta bi vam se želja mogla ostvariti. Kolovoz, rujan i listopad bit će posebno uspješni mjeseci, jedino pripazite na manje poslovne probleme u travnju i prosincu.

LJUBAV
Na ljubavnom planu u 2021. godini možete očekivati mnogo lijepih događaja. Svi koji osamljeni ulaze u novu godinu, mogu očekivati novo poznanstvo i ozbiljniju vezu već tijekom veljače. Novim osjećajnim uzbuđenjima neće vas iznevjeriti ni svibanj i lipanj, kada će Venera biti u vašem znaku. Ove ćete godine težiti ozbiljnim i pouzdanima muškarcima pa su veliki izgledi da jednog takvog i sretnete. Nisu isključena ni ljubavna iskustva na putovanjima, mjestima gdje se obrazujete, a posebno će vam u sjećanju ostati ovo ljeto. Naime, lipanj i srpanj su mjeseci kada ćete biti iznimno bliski s partnerom pa ćete razmišljati i o proširenju obitelji. Ako ste sami, ljeto može biti velika prekretnica. Muškarac kojeg ćete upoznati osvojit će vas ne samo šarmom, nego i inteligencijom. To možete biti i netko tko zbog posla puno putuje ili visokoobrazovana osoba koja osvaja elokvencijom i intelektualnošću.
U ljubavnim osvajanjima pomagat će vam i naklonjeni Jupiter pa su ove godine moguća vjenčanja, trudnoće i nove, fatalne ljubavi. Druga polovica godine više će vas usmjeriti na poslovna zbivanja pa radno mjesto može postati poprištem novih simpatija i naklonosti kolega. Ponešto manje naklonjeni mjeseci su travanj i listopad, koji će unijeti zbrku u veze i brakove. No nemate se čega bojati jer ove su godine planeti toliko na vašoj strani da je gotovo nemoguće da se dogodi prekid ili veće zahlađenje u odnosima.

ZDRAVLJE
Discipliniran i zdrav način života bit će ključan za održavanje dobrog zdravlja. U ovoj će godini više nego ikad vrijediti pravilo da će vam se vratiti onoliko koliko uložite. Stoga nemojte zanemarivati redovitu tjelovježbu te se hranite zdravo i kvalitetno. Savjetuje vam se i da se u travnju, kolovozu i rujnu klonite stresnih situacija, a ne bi bilo loše da se jogom ili meditacijom oslobodite napetosti. No zdravlje će vam cijele godine biti jako dobro pa prolazne tegobe u studenome i prosincu neće ostaviti traga na vama. Mogli biste se baviti nekom duhovnom tehnikom, širiti znanje i spoznajte te zaroniti u svoju psihu i raditi na sebi.

Rak 22. lipnja - 22. srpnja

POSAO
Ove ćete godine jako biti usmjereni na zaradu, a neki će se okoristiti nasljedstvom ili prodajom nekretnine, osobito u prvoj polovici godine. No budite oprezni ako planirate nova ulaganja. Intuicija će vam biti jaka pa ćete se u donošenju poslovnih odluka često prepuštati svom unutarnjem glasu, koji će vas nepogrešivo voditi labirintima pred vama. Pripazite na nešto lošije poslovno razdoblje od 5. svibnja do 11. srpnja, kada mnogo toga neće ići po planu, ali pravi poslovni uzlet uhvatit ćete u naklonjenoj drugoj polovici srpnja te u kolovozu. Planirate li pokrenuti privatni biznis, izbjegnite lipanj te razdoblje od 1. rujna do 5. studenoga. Na tom planu najbolje će vam ići od 18. listopada do kraja godine. Jupiter i Saturn u Vodenjaku uvode vas u odlično poslovno razdoblje. Ove godine stoga očekujte porast popularnosti u radnoj sredini, a posebno naklonjene bit će vam visokopozicionirane osobe čija će vam pomoć dobro doći u ostvarenju ambicija. Isticat ćete se kreativnošću i imaginacijom, kao i originalnim pristupom poslu, a zahvaljujući tome uživat ćete potporu šefova. Ako se bavite nekim oblikom umjetnosti, dizajnom, arhitekturom ili javnim radom, zapaženim rezultatima zainteresirat ćete potencijalne sponzore i potpisati nove ugovore. Osobito nadahnuti bit ćete u prvoj polovici godine, a tijekom jeseni mogli biste promijeniti opis poslova i obavljati mnogo zahtjevnije radne zadatke. U studenome ćete putovati i imati odlične kontakte sa strancima. Vaša zarada, ali i zarada ljubavnog partnera prilično će se popraviti.

LJUBAV
Zauzeti Rakovi u prvom će dijelu godine s voljenom osobom uživati u izlascima i putovanjima, a njihov će dom biti glavno okupljalište susjeda i prijatelja. Vodit ćete uzbudljiv i aktivan život. Već će u siječnju na površinu ljubavnog odnosa isplivati problemi iz prošlosti koje ste ignorirali. Želite li prevladati krizu, morat ćete prionuti na rješavanje problema. Svibanj vam donosi povratak stare ljubavi, a nekima i vezu sa zauzetom osobom koja ipak neće ispuniti vaša očekivanja. No tijekom veljače i ožujka osjetit ćete porast ljubavne energije pa ćete s partnerom biti bliskiji i riješiti mnoge nesuglasice. Samci bi se u tom razdoblju mogli i zaljubiti, a nove ljubavi i prilika neće ih zaobići ni tijekom naklonjene druge polovice godine.
U travnju i lipnju će Venera biti u vašem znaku. Taj će vam planet otvarati prilike za nove ljubavi i poznanstva. Mogli biste napokon sresti pravu osobu koja će znati naći put do vašeg srca. Već pri prvom kontaktu osjetit ćete da je to ono pravo i da s drugom stranom dijelite mnogo sličnosti. Ako ste u vezi, planeti bi vas mogli približiti odluci o stupanju u brak pa će mnogima na jesen zazvoniti svadbena zvona. Rakovi koji su u braku primijetit će da im je odnos s partnerom još bolji nego u prvoj polovici godine, a vrhunac ljubavne sreće očekujte tijekom kolovoza, rujna, listopada i prosinca. Bit ćete bliskiji, povjeravati se jedno drugom te zajedničkim snagama ostvarivati zacrtane planove.

ZDRAVLJE
Zdravlje će se ove godine znatno poboljšati, a najbolje ćete se osjećati u drugoj polovici godine. U siječnju, veljači i ožujku bit ćete raspoloženi i vitalni, ali pripazite na sebe u svibnju, kada ćete mnogo raditi i biti izloženiji stresu. Srpanj je najbolje vrijeme za odlazak na more, dok ćete se u kolovozu, rujnu i listopadu umarati i imunitet bi vam mogao oslabiti. No životni optimizam vratit će vam se brzo pa će se većina kroničnih boljki potpuno povući. Budite umjereniji s hranom i pićem, razmislite i o prestanku pušenja, za što je najbolji prosinac kada ćete imati dovoljno strpljenja i ustrajnosti.

Lav 23. srpnja - 22. kolovoza

POSAO
Tijekom cijele godine vaša interakcija s okolinom bit će problematična. Drugi neće uvažavati vaše mišljenje ili ćete nailaziti na njihov otpor i nerazumijevanje. Želite li nešto postići, nećete se moći osloniti ni na koga, a istodobno ćete biti svima na raspolaganju. No to ne znači da nećete biti uspješni u poslu. Štoviše, travanj, svibanj i lipanj vaši su mjeseci dobrog poslovanja, a moguće je i neko važno putovanje. Tijekom kolovoza, rujna i listopada primijetit ćete da vaši prijedlozi i ideje nailaze na bolji odjek. Uspostavit ćete vrijedne poslovne kontakte koji će vam koristiti u budućnosti.
Zbog posla biste mogli češće putovati ili ćete se, pak, više baviti intelektualnim aktivnostima. Godina nije povoljna za parnice i zakonske procese pa ih izbjegavajte koliko je god to moguće. Ako ste ambiciozni, za poslovni napredak odaberite drugu polovicu godine, kada ćete imati planetarnu zaštitu pa ćete s lakoćom dosegnuti svoje ciljeve. Planeti će istaknuti vaše kvalitete i sposobnosti, što će zapaziti i nadređeni. Ljeto je vrijeme za odmor, no vi ćete vrijedno raditi i dobivati pohvale, zaključiti dobre poslove ili uploviti u nešto novo, osobito tijekom kolovoza. Na posao pripazite od 9. siječnja do 15. ožujka, kada ćete trebati ulagati više napora i dokazivati se, te tijekom studenoga i prosinca. Bit će to intenzivni radni mjeseci u kojima ćete morati biti što strpljiviji, no ta vas osobina neće osobito služiti.

LJUBAV
Ove će vas godine privlačiti zreli i mudri pojedinci jer vam neće biti do avantura i površnih veza. Za to su odgovorni Saturn i Jupiter koji će cijele godine boraviti u vašem polju bračnih odnosa, što znači da će oni u ozbiljnim vezama zakoračiti u brak. Mnogim će se Lavovima tijekom ljetnih mjeseci ili krajem godine oglasiti svadbena zvona. Ako ste sami, ožujak i travanj u vaš život mogu donijeti novu osobu, možda nekoga tko vam je trenutačno prijatelj. Osjećaji će se razbuktati i iako ćete biti u dvojbi – odustati ili ući u vezu, vaše će srce napraviti pravi izbor. Lipanj i srpanj su također vaši ljubavni mjeseci jer tada će Venera biti u vašem znaku pa će mnogi nedorečeni odnosi i neuzvraćene simpatije dobiti konkretno ljubavno ruho – znat ćete na čemu ste.
Oni u vezama i u braku mogli bi proživljavati razdoblje krize i definiranja odnosa. Zamjerat ćete partneru neodgovornost i tražiti da više sudjeluje u kućanskim i ostalim poslovima. U drugom dijelu godine i vi i partner ulagat ćete mnogo novca i truda u opremanje i uređenje stana, a mnogi će se parovi preseliti, pronaći novi dom ili dignuti kredit za stan. Voljena osoba cijele će godine imati financijske probleme pa ćete joj nerijetko morati uskakati u pomoć. No nemojte dopustiti da financijski problemi stanu između vas. Iskoristite prekrasne ljetne mjesece za pomirbe, ali i nove ljubavi u listopadu ako ste još sami. Manja ljubavna kriza moguća je u rujnu, osobito kod onih u vezi ili braku, no već ćete tijekom studenoga riješiti većinu emotivnih zavrzlama.

ZDRAVLJE
Saturn bi mogao nepovoljno utjecati na vaše zdravlje, oslabljujući vam imunitet pa će ove godine biti iznimno važno da živite zdravo, reducirate stres i hranite se pravilno. Za vas i vašu tjelesnu predispoziciju ključno je da cijele godine budete fizički aktivni. Srećom, imate sportski duh pa će ono što je drugim znakovima prava muka vama pričinjavati pravo zadovoljstvo. Na zdravlje pripazite od 7. siječnja do 3. ožujka, tijekom ljeta te u studenome i prosincu, kada ste skloniji iscrpljenosti. Tijekom ostalih mjeseci bit ćete izvrsno pa ih iskoristite za zabavu i druženje, što je vama, nemirnim Lavovima, jako potrebno.

Djevica 23. kolovoza - 22. rujna

POSAO
Pred vama je godina koja donosi dosta poslovnih promjena. Ako ste dugo bili nezaposleni, u siječnju, veljači ili ožujku mogli biste pronaći posao, no možda nećete biti zadovoljni primanjima. Odnosi u radnoj okolini mogli bi ponekad biti jako napeti, a moguće su i netrpeljivosti te neslaganja s kolegama. Dođe li na vaše radno mjesto novi kolega, upravo ćete ga vi uvoditi u posao. U vašoj tvrtki mogu nastati velike promjene pa nije isključeno da ćete dobiti nove radne zadatke ili biti premješteni na drugu poziciju. Tijekom travnja i kolovoza očekuje vas velik poslovni uspjeh – bit ćete odlično koncentrirani i spretni, a slično razdoblje ponovit će se i u studenome.
Ako ste zbog straha ili nedostatka samopouzdanja izbjegavali izlete u nepoznato, vrijeme je da tome stanete na kraj. Nametnite se, preporučite se, dogovorite sastanak s poslovnim autoritetima te im izložite svoje ideje, osobito u prvoj polovici godine, kada vas čuvaju povoljni zvjezdani utjecaji. Planeti će vam omogućiti da se istaknete i pokažete što možete i znate. Nije isključena ni mogućnost selidbe ili života u drugom gradu zbog primamljive poslovne ili ljubavne ponude. Zato iskoristite sve prilike koje će vam biti ponuđene – ovo nije godina ni za kakav oblik pasivnosti. Ljetni mjeseci popravit će vam prihode pa su mogući povišica ili rad na isplativom projektu, a u lipnju i prosincu uzmite predah – bit ćete psihički iscrpljeni i trebat će vam kratka stanka. U poslovnu utrku na velika se vrata vraćate u studenome, koji će mnogima biti odskočna daska kad je riječ o napredovanju.

LJUBAV
Ova će vam godina donijeti mnoga emotivna iznenađenja. Već bi vam u siječnju u život mogla ući nova ljubav, a upoznat ćete je putem interneta, na nekom predavanju, tečaju ili hodnicima fakulteta. Ta bi veza mogla ojačati u ožujku i travnju, kada će se i oni u vezama dobro slagati s partnerom. No bit ćete nagli pa pazite da ne pokvarite sklad. Neki od vas bi tijekom ljeta mogli započeti vezu s nekim tko je jako imućan i uspješan. Godit će vam sigurnost koju će vam taj partner pružiti.
Jupiterov i Saturnov boravak u vašem polju posla može upućivati na simpatije koje će se izroditi između vas i radnog kolege ili šefa. Prestat ćete se opterećivati tuđim mišljenjem i društvenim pravilima, što će povećati vaše izglede za ostvarenje ljubavne sreće, no isključivo ako počnete slušati svoje srce i slijediti intuiciju. Nekima će osoba iz drugoga grada ili zgodni stranac zaokupiti pozornost, a započnete li vezu, ni udaljenost vam neće biti zapreka. Svidjet će vam se što je novi partner duhovna i razvijena osoba, uz koju ćete i sami sazreti te spoznati dublje značenje života. Neki bi u srpnju, kolovozu, rujnu i prosincu mogli razviti simpatije prema osobi koju poznaju još iz najranijeg djetinjstva, škole ili s fakulteta pa vas ni drugi dio godine neće ostaviti bez ljubavnih prilika. I oni u vezama će se zbližiti, iako postoji opasnost da partnera, zbog povećanih obaveza, pomalo zanemarite.

ZDRAVLJE
U ožujku i travnju nemojte ignorirati poruke koje vam tijelo šalje. Na vrijeme posjetite doktora i izbjegnite veće probleme. Mnogi od vas postupno će mijenjati stil života okrećući se zdravijoj prehrani, redovitoj tjelovježbi i čitanju literature vezane uz zdravlje. Druga polovica godine donosi poboljšanje, a redovito vježbanje i aktivan način života pritom će odigrati važnu ulogu. No zbog Saturnova utjecaja na vaše polje zdravlja bit ćete okrenuti sebi, više se brinuti o zdravlju, možda prestati pušiti ili promijeniti prehranu. Budući da je u 2021. godine moguć izraženiji pad imuniteta i vitalnosti, uzimajte vitaminske pripravke i jedite puno voća i povrća, osobito u prosincu!

Vaga 23. rujna - 22. listopada

POSAO
Zahvaljujući Jupiteru koji će boraviti u vama naklonjenom znaku Vodenjaka, ne morate se bojati većih poslovnih promjena, gubitka posla ili poslovnih padova. Ovo će biti vaša godina napretka i blagostanja. Primijetit ćete da vam sve polazi za rukom te da vas drugi cijene i prihvaćaju sa simpatijama. Ako u siječnju i travnju malo stagnirate, nemojte se brinuti jer već od 5. svibnja do 22. lipnja doživjet ćete pravi poslovni uzlet. Moguće je putovanje s kojeg ćete se vratiti s dobrim vijestima. Tijekom srpnja i kolovoza ostvarit ćete većinu svojih ideja i planova, a neki će sklopiti korisna partnerstva.
Na vašoj će strani cijele godine biti i Saturn u Vodenjaku koji će pojačati vaše ambicije i samopouzdanje te pridonijeti sigurnom uspjehu i napretku. Osobito će napredovati kreativci i umjetnici te svi oni koji obavljaju javni posao – njima će porasti popularnost. Vrlo učinkoviti bit ćete tijekom ljeta – dok će se drugi odmarati, vi ćete vrijedno raditi i napredovati. I drugi dio godine bit će razdoblje vašeg probitka. Planeti će vam znatno popraviti financijske prilike, osobito u rujnu i listopadu. Bolje ćete zarađivati i sklapati unosne poslove. Puno će vam toga polaziti za rukom bez većeg truda. Kraća putovanja, terenski rad te mnogo novih poznanstava i komunikacija također će biti istaknuti. Neka vas ne uznemiri stagnacija u studenome jer već u prosincu stvaraju se okolnosti koje vam maksimalno idu u korist.

LJUBAV
U prvom dijelu godine imat ćete uistinu mnogo razloga za zadovoljstvo. Mnogima će se upravo u ovom razdoblju ostvariti sve najskrivenije želje pa otvorite oči i ugrabite darove koje će vam Jupiter u Vodenjaku pokloniti. Samci će uživati u flertu i novim poznanstvima, a obilje udvarača nekad će ih staviti u nezavidnu poziciju da moraju birati između dva udvarača koja su im podjednako privlačna. Na kraju ćete dati priliku duhovitoj, inteligentnoj i atraktivnoj osobi, a vrijeme će pokazati da ste dobro odabrali. Doživjet ćete mnoge avanture i sklopiti nova poznanstva pa vam ni u kojem trenutku neće biti dosadno, a mnoge će od vas nova ljubav iznenaditi u trenutku kad joj se budete najmanje nadali. Nemojte se opirati osjećajima i opustite se, pred vama je uistinu prekrasna ljubavna priča sa sretnim završetkom. Od ljeta će vas privlačiti stabilne i zrele osobe, a u nove veze tijekom veljače, svibnja, lipnja i srpnja ulazit ćete promišljenije.
Zauzeti neće imati ništa manje razloga za sreću. Odnos s voljenim bit će kvalitetan i prisan, a zahvaljujući obilju zajedničkih interesa, nikad vam neće biti dosadno. Mnogi će se parovi baš ove godine zaručiti, započeti zajednički život ili uploviti u bračnu luku, što će ih ispuniti radošću i srećom. Ako je vaša veza proživljavala krizu, iskoristite prvi dio godine za njezino rješavanje jer nema tog problema koji vi i vaš partner nećete uspjeti riješiti uz malo dobre volje i otvorenu komunikaciju. Drugi dio godine povoljan je za zajednička ulaganja, kupnju nekretnine ili preuređenje stana. Oboje ćete ulagati mnogo ljubavi i truda u uređenje doma, mjesta u kojem ćete oboje najradije provoditi svaki slobodan trenutak.

ZDRAVLJE
Pred vama je sjajna godina u kojoj će vas štititi planeti pa nećete imati većih zdravstvenih tegoba. Ipak se u svibnju, lipnju i listopadu čuvajte ozljeda ili upalnih procesa, a tijekom ljetnih mjeseci oprezno se izlažite suncu. Najbolje ćete se osjećati tijekom siječnja, veljače, ožujka, studenoga i prosinca. Ako u tim mjesecima krenete na dijetu, neće izostati dobri rezultati. Svakako se pripazite mogućeg debljanja u prvoj polovici godine jer će vam Jupiter pojačavati apetit. U prehranu uvrstite što više voća i povrća.

Škorpion 23. listopada - 21. studenoga

POSAO
Porast energije i entuzijazma neće vam dopustiti da se zadovoljite polovičnim poslovnim i financijskim rješenjima. Planeti će u vama poticati ambicije pa ćete žurno krenuti naprijed i biti spremni preuzeti rizike, a izražen natjecateljski duh tjerat će vas da budete najbolji. Unatoč napetostima u siječnju i veljači, sjajne rezultate, ali i financijsku dobit ostvarit ćete u ožujku, dok ćete u srpnju biti kreativni i radišni. U prvoj polovici godine trebala bi vam se popraviti financijska situacija, a poznanstva koja ćete sklapati s utjecajnim pojedincima bit će vam korisna u budućnosti.
Druga polovica godine bit će još uspješnija. Studenti će postizati bolje rezultate, a oni stariji počet će razmišljati o obrazovanju u zrelim godinama. Tražite li posao, u akciju krenite u travnju i srpnju, a dobre zarade moguće su u kolovozu, koji je i odličan za poslovna putovanja. Iako u rujnu i listopadu nećete biti u naponu snage, a rastresenost i niska koncentracija ometat će vas u obavljanju obaveza, šarmom i širokim osmijehom uspjet ćete se izvući iz svake situacije. Iskoristite maksimalno drugu polovicu godine, osobito ako ste ambiciozni i nadate se promaknuću. No neće sve biti lako - računajte i na nepovoljan položaj Saturna i Jupitera koji će vas izlagati dodatnim naporima, nervozi i stresu. Ovo je godina u kojoj do uspjeha možete doći samo čeličnom voljom i disciplinom, organiziranošću te vrijednim, upornim radom i djelima. Mnogi među vama odlučit će se na privatno poduzetništvo ili će raditi u svom stambenom prostoru. Zapnite svim snagama, u 2021. bit će nagrađeni oni koji su jako vrijedni, uporni i radišni.

LJUBAV
U prvom dijelu godine nećete biti zadovoljni samačkim statusom. Željet ćete se skrasiti i imati veliku potrebu za pažnjom, a u nastojanju da odagnate samoću upuštat ćete se u odnose sa zauzetim osobama ili onima koje vam ne mogu pružiti sigurnost. Budite oprezni i pokušajte izbjeći zabranjene veze koje će vam donijeti samo bol i patnju. Naklonjena Venera u veljači i ožujku vratit će vam optimizam i samopouzdanje pa ćete prestati gubiti vrijeme s onima koji vas ne zavređuju. Sve do kraja godine uživat ćete popularnost među suprotnim spolom, a za mnoge će Škorpione ova godina označiti početak nove, sudbonosne veze koja će im obilježiti život. U tome će prednjačiti jesen i zima.
Zauzeti Škorpioni će se u prvoj polovici godine povlačiti u osamu i izbjegavati komunikaciju. Voljena će se osoba osjećati zanemareno, no nećete imati potrebu s njom podijeliti svoje brige. Bit ćete u nedoumici želite li ostati u vezi, no nemojte u trenutku slabosti napraviti nešto što ćete požaliti. Pokušajte se otvoriti i dopustite voljenoj osobi da vam pruži potporu tijekom lošeg razdoblja. Mnoge će veze i brakovi doživjeti preporod u drugoj polovici godine, i to u lipnju, rujnu i listopadu. Prisjetit ćete se zbog čega ste zajedno, zašto se volite i trebate pa vam neće biti ni na kraju pameti napraviti nešto čime biste povrijedili partnera. U ovim mjesecima mnogi će parovi započeti zajednički život, stupiti u brak ili se odlučiti za potomstvo.

ZDRAVLJE
Morat ćete više paziti na prehranu, a bilo bi dobro da počnete redovito vježbati. Nakupljanje kilograma loše će se odraziti na vaše zdravlje pa morate mijenjati hedonističke navike. U siječnju, veljači i ožujku pripazite se prehlade ili viroze, a u travnju i lipnju osjećat ćete se odlično i biti puni entuzijazma. Dobrog ćete zdravlja biti i tijekom ljeta koje iskoristite za mnogo plivanja i kretanja. U studenome i listopadu bit ćete puni energije, borbeni i aktivni, ali i skloni iscrpljenosti pa će odmor biti nužan. Saturn vas upozorava na razvoj kroničnih bolesti pa se ove godine ne igrajte sa zdravljem.

Strijelac 22. studenoga - 21. prosinca

POSAO
Ove godine imat ćete Jupiterovu zaštitu u svemu što ćete raditi pa ćete s lakoćom ostvariti većinu planova. Intelektualne sposobnosti i vještine bit će vaši najjači aduti. S osobitim uspjehom primijenit ćete ih u području obrazovanja, karijere, ali i u financijama. Prilagodljivost, šarm, humor, vještina komuniciranja i diplomatske sposobnosti osiguravaju vam uspjeh u međuljudskim odnosima, osobito u siječnju, veljači, travnju te srpnju i listopadu, studenome i prosincu. Saturn će biti u povoljnom odnosu naspram vašeg znaka te vam donijeti promjene u načinu razmišljanja.
Aktualizirat će se nastavak studija - mnogi će diplomirati ili, zahvaljujući diplomi, dobiti bolje radno mjesto. Općenito ćete više ulagati u obrazovanje. Kupovat ćete knjige, surfati internetom ili pohađati tečajeve kojima ćete steći znanje nužno za obavljanje nekih poslova. Neki će se uspješno prekvalificirati, a neki će napokon naći posao u struci. U drugoj polovici godine vaše će ambicije biti manje, a vi sve skloniji tihom i predanom radu, bez posebnog isticanja. Razmišljat ćete čime niste zadovoljni pa će neki među vama željeti pokrenuti privatni posao. Uz pomoć osoba na položaju riješit ćete velik životni problem tijekom rujna ili listopada, odnosno dobit ćete iznimnu priliku za napredovanje ili zaposlenje. Neki će otkriti ljepotu društveno korisnog rada ili oplemeniti slobodne trenutke novim hobijima i aktivnostima.

LJUBAV
Trenuci strasti će u ovoj godini biti protkani romantikom i žarkim izrazima ljubavi. Emotivna zbivanja odvijat će se brzim ritmom i donijeti brojna iznenađenja. Zaljubljivat ćete se na prvi pogled i upuštati se u ljubavne pustolovine. Iznenadan susret mogao bi vam život okrenuti naglavačke već u siječnju ili veljači. Sudbonosno poznanstvo, ili preokret u vezi, mogući su tijekom ljetnih mjeseci koji će mnogim Strijelcima biti velika prekretnica. Mogli biste se zaljubiti dok ste na moru ili zavodljivo plešete u disko klubu. Tada rođene ljubavi ostvarit će najsmjelije snove. Strast bi vas mogla potaknuti da svečano “da” izgovorite nakon kratkog poznanstva. Ljeto će u lijepom sjećanju ostati i Strijelcima u vezama kojima će se u odnosu pojaviti stari žar i romantika. Ženama ovog znaka moguća je trudnoća pa se zaštitite ako je ne planirate.
Druga polovica godine donosi mogućnost posebne veze, čak može biti riječ i o nedefiniranom odnosu u kojem jedna strana nije slobodna, vjerojatno partner. U tom ćete odnosu dobiti mnogo jer će druga strana nepogrešivo pogađati što vam treba i kako vam udovoljiti. Od 11. rujna do 7. listopada odnos bi mogao upasti u krizu pa ćete razmišljati trebate li prekinuti. No govor tijela i vaše emotivne potrebe bit će jače i od činjenice da u tom odnosu ne dobivate sve što trebate. Dat ćete drugoj strani priliku da sredi svoj život kako bi s vama u budućnost zakoračila kao slobodan partner. Oni u vezi imat će stabilne odnose, posebice krajem listopada i početkom studenoga kada ćete jedno u drugom otkrivati ljubav i osjećaje, no pazite se svoje ljubomore i nepovjerenja koji bi mogli poljuljati odnos.

ZDRAVLJE
Ove ćete godine uživati u životu i svim njegovim zadovoljstvima pa vam neumjereno uživanje u hrani, alkoholu ili seksu neće biti strano. Ipak, pri pojavi prvih zdravstvenih tegoba u ožujku i travnju shvatit ćete da morate stati na loptu i napraviti nešto za svoje zdravlje. Budite odgovorni i ustrajni, a redovitim liječničkim pregledima pobrinite se da sve bude u redu. Tijekom ljeta bit ćete u top formi i sjajno raspoloženi, a i u rujnu i listopadu. Pripazite se u studenome i prosincu, kada će Mars biti u vašem znaku i pridonijeti umoru i iscrpljenosti.

Jarac 22. prosinca - 20. siječnja

POSAO
Misli će vam cijele godine biti usredotočene na ostvarenje zarade, a poslovne projekte birat ćete na temelju sigurnosti i financijske isplativosti. Mnogi će svoje želje podrediti potrebama obitelji pa bi mogli raditi posao koji ih ne ispunjava, ali osigurava dobru zaradu. Neki će se pak osamostaliti i pokrenuti biznis od kuće, no nemojte očekivati rezultate preko noći. Budite oprezni s financijama pa izbjegavajte rizična ulaganja, a po mogućnosti i ulazak u suradnje i partnerstva. Najbolje ćete rezultate postizati samostalnim radom. Izvrsno ćete poslovati sve do ožujka, no u travnju su mogući manji zastoji i nemogućnost ostvarivanja ciljeva, no dolazite na svoje u kolovozu, kada će vam sve naglo krenuti nabolje.
Ne treba zaboraviti reći da vam je cijele prve polovice godine Jupiter u polju novca te vam može donijeti uspjeh, prosperitet, popularnost i opći napredak. Stremite li višoj poziciji, velike su šanse da to i ostvarite. Iako će oko vas biti dosta zavidnika i onih koji će vam raditi iza leđa, nećete se bojati i malo grublje igre kako biste pokazali da s vama nema šale. Planeti će vam biti skloni i tijekom studenoga i prosinca, kada ćete više energije ulagati u dovršavanje poslova. Taj će trud dugoročno biti koristan, a rezultati će biti iznad očekivanja. Pozitivne promjene predstoje vam u obrazovanju, putovanjima i kontaktima s inozemstvom, ali i svima koji se bave intelektualnim radom.

LJUBAV
Samci će ove godine uživati iznimnu popularnost u društvu. U uzbudljivim društvenim zbivanjima snalazit ćete se poput ribe u vodi te steći mnoga zanimljiva poznanstva. U siječnju Venera je u vašem znaku pa je moguć ulazak u vezu s osobom koja će vas oduševiti inteligencijom i smislom za humor. To čak može biti i netko koga ćete upoznati na poslu ili će biti vrlo uspješna osoba. U siječnju, ali i u travnju oni u vezi će se odlično slagati s partnerom te iz svog odnosa na površinu izvući svu ljubav i romantiku. Voljena osoba će vam stalno pokazivati koliko vas voli, a zajedničko useljenje ili planiranje zaruka bit će logičan nastavak veze. Lipanj je turbulentan mjesec pa će svađe ili učestalo nerazumijevanje biti izraženiji. Oni koji su bježali od braka, održavajući vezu zajedničkim životom, neće više moći partnera smirivati obećanjima jer će on ići na sve ili ništa.
Mlađi Jarci mogli bi se “uloviti” u ljubavnu mrežu starije osobe ili se često vraćati u zagrljaj bivše ljubavi. No mnogo toga mijenja se nabolje u kolovozu, kada će vas naklonjena Venera uvesti u lijepo ljubavno razdoblje koje će potrajati do kraja godine. Osim manje krize u studenome, kada će vam mir remetiti bivša ljubav, svi ostali mjeseci napunit će vas pozitivnom energijom. Prosinac će biti mjesec za pamćenje pa će se mnogi samci zaljubiti u osobu koja im je prijatelj. Povezivat će vas mnogo toga – od sličnih ukusa do gotovo identičnih životnih stavova. Brakovi i veze koji su u prošle dvije godine bili poljuljani nerazumijevanjem i svađama, u drugoj polovici 2021. ponovno će uploviti u mirnu fazu i pronaći željeno ispunjenje u partnerovu zagrljaju.

ZDRAVLJE
Nakon prošle dvije godine, kada je Saturn u vašem znaku bio zaslužan za pad vitalnosti i imuniteta, u ovoj ćete se godini osjećati znatno bolje. Već u veljači i ožujku bit ćete puni energije, no oprez je potreban u travnju i svibnju, kada se pripazite upala i grlobolje. Tijekom ljeta nastojte se što više odmarati, piti dovoljno tekućine i zdravije se hraniti. Kolovoz je sjajan za uljepšavanje i dijetu, ali i tjelovježbu jer ćete nevjerojatno brzo steći dobru kondiciju. Za vaše dobro psihičko zdravlje najvažnije je da ne zanemarujete druženja, izlaske i općenito zabavu. Pripazite se u nesklonom rujnu i listopadu.

Vodenjak 21. siječnja - 18. veljače

POSAO
Mudri i ozbiljni Saturn kretat će se vašim znakom i tjerati vas da mnogo radite, prihvaćate odgovornost i propitkujete neka životna područja. Pritom će biti iznimno važno da se pomirite s prošlošću ili zaboravite neke okolnosti i ljude. Ako ste u potrazi za novim poslom, birat ćete isključivo one koji su na neodređeno vrijeme i koji su koliko‑toliko sigurni. Postat ćete ozbiljniji, ali i ambiciozniji. Jaka unutarnja snaga tjerat će vas na rad, trud i zalaganje koji neće proći neprimijećeno. U poslovni zalet krećete već tijekom siječnja, veljače i ožujka, kada ostvarujete odlične rezultate. Pripazite na nešto nepovoljnije razdoblje tijekom travnja, kada će vas planeti natjerati da se za svaki uspjeh dobro pomučite, a probleme biste mogli nailaziti i tamo gdje ne očekujete.
Morat ćete paziti na svaku sitnicu, često analizirati poslovanje te ne očekujte da će netko drugi obaviti nešto umjesto vas. Ipak, mnogo toga promijenit će se i pod Jupiterovim djelovanjem u vašem znaku pa imate velike šanse za napredak u ovoj godini. Poslovni apetiti bit će vam veliki, a vi željni dokazivanja. Važno je da u svakoj situaciji u kojoj ćete se naći budete pribrani i racionalni. Svaka ispravna poslovna odluka povećat će vaš ugled te vas voditi prema boljim i odgovornijim poslovima. Već od 5. svibnja do 11. srpnja imat ćete priliku pokazati sve svoje potencijale. Iako će to biti stresan mjesec, baš vam on omogućuje da pokažete što znate i možete. Naklonjeni rujan, listopad i studeni donose vam uspjeh, a tijekom prosinca pripazite se stresa i napora.

LJUBAV
Ove ćete godine potpuno promijeniti svoj tip idealnog partnera – osim šarma i elokvencije, birat ćete partnere koji su ozbiljni i odgovorni. Neće vam biti previše do flerta i pustolovina, iako ni to nije isključeno u siječnju, kada biste se mogli zagledati u vrlo privlačnu osobu. No vaše najbolje vrijeme za nove ljubavi su veljača i ožujak, kada će vatrena strast zaploviti vašim venama pa ćete se naći u zagrljaju zanimljive osobe. Od početka to može biti veza koja će brzo voditi u ozbiljne vode. Bit ćete zadovoljni brojnim dobrim promjenama koje će se događati u obitelji. Neki će useliti u novi stambeni prostor pa će mnogo vremena provesti u njegovu uljepšavanju, a neki će svu svoju pažnju posvetiti novom članu obitelji.
Od lipnja do kolovoza bit ćete poput dva zaljubljena golupčića, a međusobno slaganje dokazat će kako možete lijepo funkcionirati u dvoje. Ako ste u braku, mogla bi vam se dogoditi željena trudnoća pa ćete se radovati majčinstvu. Ljubavnih uzbuđenja neće biti lišeni ni osamljeni kojima će ovo ljeto biti fatalno – mogli biste se zaljubiti u duhovitu osobu koja osvaja jednostavnošću i s kojom ćete ostvariti odličnu komunikaciju. Ljubavne vas prigode očekuju i u rujnu i studenome, dok se u prosincu pripazite zapetljanog odnosa s nekime tko je zauzet.

ZDRAVLJE
Ničemu nećete dopustiti da vam pokvari raspoloženje, a vaš optimizam pomagat će vam i u očuvanju zdravlja. Ipak, pripazite se tijekom siječnja, veljače, lipnja, srpnja i rujna koji će biti naporni mjeseci u kojima ćete biti umorniji i iscrpljeniji nego inače. Pripazite na dišne putove, bavite se sportom i češće boravite na svježem zraku. Ove godine Saturn ulazi u vaš znak, što može aktivirati neke kronične bolesti pa je iznimno važno da živite što urednije i nastojite se kloniti stresnih situacija. Najvažnija će biti zdrava prehrana pa neka bude raznolika, sa što više voća i povrća.

Ribe 19. veljače - 20. ožujka

POSAO
Tijekom cijele godine Jupiter u dvanaestom polju bit će vaša zaštita od svih većih problema. Mirno ćete obavljati poslove, ali i predosjetiti dolazak važnih promjena. Bilo bi poželjno da se do ljeta oslobodite negativnih iskustava iz prošlosti, pomirite se s ljudima s kojima ste se posvađali i naučite nešto iz vlastitih pogrešaka, na što će vas prisiliti Saturn. Tako ćete iz misli izbaciti brige i osloboditi mjesta za nove, pozitivne spoznaje. Bavite li se istraživačkim radom, doći ćete do vrijednih spoznaja i otkrića, a ostale Ribe će tijekom ožujka, travnja i srpnja poslovati s odličnim rezultatima. Čak i ako neke stvari krenu nizbrdo, spoj sretnih okolnosti izvlačit će vas iz nevolja.
No upozoravamo vas da cijele godine budete oprezni s financijama – klonite se rizičnih ulaganja u rujnu i listopadu te podizanja zajmova ili veće posudbe. Ulazite li u privatni biznis, radije izaberite razdoblje od 15. ožujka do 4. travnja, kada će vam planeti biti naklonjeni. U kolovozu ćete polučiti velik poslovni uspjeh, a u studenome bit ćete iznimno komunikativni i oštroumni pa neće biti tog problema koji nećete moći riješiti. Ipak, upozoravamo na planet Saturn koji će biti u vašem 12. polju – pazite se tajnih neprijatelja, skrivenih radnji protiv vas, ogovaranja te zavisti nekih ljudi na vaš uspjeh. To se osobito odnosi na one koji se bave politikom ili bilo kakvim javnim poslom. Samo zrelim postupcima, vrijednim radom i mudrim odlukama doći ćete do uspjeha.

LJUBAV
Iako će Saturnov položaj u Vodenjaku donijeti niz sudbinskih slučajnosti i naglasiti važnost karmičkih odnosa koji zahtijevaju “odrađivanje” emotivnih grijeha iz prošlosti, zahvaljujući blagodatima Jupitera ipak ćete biti zaštićeni od loših odabira, neuzvraćene ljubavi i razočaranja. Ljubavne veze neće pratiti stres, napeto iščekivanje ili nervoza. No nije isključeno da se u vaš život vrati ljubav iz prošlosti, netko koga niste do kraja preboljeli, ali niste ni zaboravili na ne baš ugodne razloge prekida. No kako će već pri prvom susretu strast buknuti, najvjerojatnije ćete tom odnosu dati novu priliku.
Već zauzete Ribe uživat će u bogatom ljubavnom životu u veljači, ožujku i travnju. Partner će osjećati da vas je vrijedno voljeti pa ćete se s pravom u njegovu zagrljaju smatrati nezamjenjivom i posebnom osobom. Ženama ovog znaka povećana je mogućnost trudnoće u drugoj polovici godine, i to tijekom rujna i listopada. Pred samcima je godina u kojoj će ostvariti brojna poznanstva, od kojih će se velik dio njih razviti u postojana prijateljstva, a neka u ljubavne odnose. Vodit ćete bogat društveni život, družiti se s različitim ljudima, a posebno će vam privlačne biti osobe iz drugoga grada ili čak države, a moguće i s drugoga kontinenta. Više nego inače moguće je ostvarenje veze na daljinu u srpnju ili rujnu, koju će zbog prednosti moderne tehnologije biti lako održavati. Neke među vama privlačit će utjecajne osobe za koje se može reći da su uspjele u životu. Ljetni mjeseci neke će odvesti pred matičara, a prosinac će vam donijeti ljubav koja će se rađati iz prijateljstva.

ZDRAVLJE
Bit ćete osjetljivi pa se u ožujku pazite upalnih procesa. Ne odričite se omiljenih razbibriga i hobija, družite se s ljudima, čitajte, otkrivajte novosti iz svijeta znanosti, prirode, drugih kultura... Sve će vas to očvrsnuti ili vam barem pomoći da prebrodite krizne trenutke. Ukratko, izbjegavajte stres i brinite se za svoje zdravlje koje se naglo popravlja u svibnju i lipnju, a u dobroj formi bit ćete i u studenome. Mali oprez ipak je potreban tijekom travnja, kolovoza i prve polovice rujna i prosinca kada ćete biti izloženiji zdravstvenim tegobama i nesanici pa tome doskočite zdravom prehranom, urednim snom te odmorom.