Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆA FITNESS TRENERICA

Danijela Pupovac: 'U skoro svakom vježbanju postoji i tjedan odustajanja'

Autor I.G.
Autor I.G.

Za sve koji pokušavaju pronaći motivaciju za vježbanje, domaća fitness trenerica Danijela Pupovac osmislila je online program 'Promijeni se'

Izvor: Instagram

Najteži dio vježbanja je pokrenuti se - reći će ovo mnogi koji se pokušavaju 'natjerati' na promjenu ili pak nakon nekog vremena ostaju bez motivacije i staju. Svjesna je toga i domaća fitness trenerica Danijela Pupovac, koja je ponovno pokrenula online program 'Promijeni se'. O čemu se točno radi, koje je program namijenjen te kako izgleda, Danijela je otkrila za Story.hr.

Recite nam nešto više o programu 'Promijeni se' - koliko traje, što sve uključuje?

'Promijeni se' traje devet tjedana s jednim tjednom 'ukrcavanja'. U tom nultom tjednu dešava se razmjena informacija i materijala s pripremom za tjedan odustajanja. U svakom pothvatu, a tako i u mršavljenju, sredina je najteža, početak je bio davno, kraj nije tako blizu, pomaci se čine manji, umorimo se, dosadno nam je i malo po malo krenemo u odustajanje ako se nismo pripremili prije. Program uključuje online video treninge koje dodjeljujemo po ispunjenom upitniku, neke cure ne treniraju po njima, zadržavaju privatne trenere, samo hodaju ako imaju ozljede ili idu na neke grupne programe. Ideja ovog programa je sustav za dugotrajnu promjenu navika, novi alati i informacije, odgovaranje nekome.


Program uključuje i plan prehrane?

Grupe nisu velike, ali jako puno znače

 Program uključuje plan prehrane, svakog klijenta pratimo kroz njegov osobni dnevnik prehrane i treninga koji se vodi svih devet tjedana programa, a provjerava ga pet puta tjedno nutricionistica i kineziologinja Nika Bačić koja radi sa mnom. Bitna stavka su tjedne radionice na kojima obrađujemo teme bitne za svaku promjenu navika i mršavljenje, ove su fokusirane na organizaciju, analizu, osvještavanje i namjerno biranje te vježbanje nove navike, obrađujemo ih kroz razne teme koje sa sobom nose dodatne zadatke za implementaciju te teme. Nije znanje, nego što radimo s tim znanjem. Svi zadaci se prijavljuju u grupu i provjeravaju od Nike ili mene. Klijente također pratimo kroz fotografije i mjere na početku, sredini i na kraju programa. Također klijenti kreću grupno, ne možemo ovo sami, moramo imati osjećaj pripadnosti, okruženje je neophodno za promjenu bilo koje bitne navike. Grupe nisu velike, ali jako puno znače, nije isto kad ja ili Nika nešto kažemo, drugačije je kad čuješ i vidiš nekoga tko prolazi ono što ti prolaziš.

Kako se odrađuje program?

Program se održava online i svatko ga organizira po sebi jer smo svi drugačiji, bitno je da su zadaci redovno odrađeni, organizaciju i gradnju vlastitog sustava obrađujemo na prvoj radionici. Zadaci uključuju redovno odrađivanje treninga i prijavljivanje u grupu kao odrađenog, ispunjavanje vlastitog dnevnika prehrane i treninga, prisustvo na radionicama ili preslušavanje snimke unutar 24 sata, svaka tema na radionici nosi po jedan dodatan zadatak koji se prijavljuje u grupi u nadolazećem tjednu.

Kome je namijenjen 'Promijeni se'?

Ovo je program za radnike, za one koji spremni za učenje, za one koji su svjesni da ne mogu postići nešto sa starim djelima i sposobnostima od prije, inače bi to već bili imali i donijeli.


Koliko čovjeku, po vašem iskustvu, treba da se promijeni? Je li se uistinu tada promijenio, ili se brzo vrati na staro?

Zahtjevno je naučiti i prihvatiti nove stvari, ali one onda postaju dio nas

 Što se tiče promjene, kažu da se lekcije ponavljaju dok se ne nauče. Promijenit ćemo se onda kad naučimo lekciju, do tad ponavljamo greške. Neki se promjene iz prve, nekima treba više pokušaja, puno je različitih čimbenika. Jedno je sigurno, a to je da je ovo program sastavljen od alata koji prije nisu bili korišteni, ako želimo dugotrajnu promjenu moramo se njima dugotrajno koristiti. Promjena navika je zauvijek, nikad se više nećeš moći ponašati kako si se ponašala prije ako želiš ove navike i rezultate zadržati. Stara djela - stari rezultati, novi rezultati zahtijevaju ponavljanje novih djela. Zahtjevno je naučiti i prihvatiti nove stvari, ali one onda postaju dio nas, zadržavanje ide ponavljanjem i vezanjem novih emocija za iskustvo. Nakon mentalne promjene kroz iskustvo mi više nemamo stare želje, tijelo nije isto, glava nije ista, imamo nove misli, ideje i shvaćanje. Ne nedostaje nam stari život, ne možemo prestati biti ovo što smo postali, ali taj dio prvo moramo zaraditi.

Povezane vijesti

Koja je razlika između vaših programa 'Promijeni se' i 'Fat Killera'?

Razlika između 'Fat Killera uživo' i 'Promijeni se' programa je ta što u 'Fat Killer-u uživo' dolaziš meni u sustav i sve ti je zadano ti samo pratiš, na 'Promijeni' se programu ja te vodim kroz sustav i pomažem da stvoriš vlastiti, da vidiš stvari na drugačiji način, da prepoznaješ, da se osamostališ. Prvi put je najteže, a onda je samo ponavljanje, što više ponavljamo, manje su šanse za povratak, promjena je dio nas, ne možemo se više vratiti.

Najčitanije

Najnovije