Uskrsna pečenka kraljica je svečanog blagdanskog ručka. Uz kolače i šunku, njezinoj pripremi posvećuje se najviše pažnje, te je vrlo važan recept po kojem ćete je spremiti. Za ovogodišnji Uskrs mi smo odabrali recept poznatog food blogera Mile Butorca. Kao zvijezda našeg serijala Zvijezda majoneza by Hungry Mile osmislio je četiri jela za uskrsni stol koja će ovaj blagdan učiniti savršenim. Sasvim smo sigurni da će okusi Miletove pečenke oplemeljenjene aromama svježeg začinskog bilja, povrća i Zvijezda majoneze oduševiti i vas i vaše ukućane.
Uskrsna pečenka za savršeni svečani ručak
Sastojci:
1 svinjski filet / lungić cca. 500 g
150 g Zvijezda majoneze
svježe začinsko bilje: listovi kadulje, timijan, ružmarin i origano; može i sušeno
sol, papar
1 pakiranje cherry rajčica (250 g)
2 tikvice
2 mrkve
1 komorač
1 ljubičasti luk
2 - 3 žlice maslinovog ulja
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Po potrebi svinjski lungić nožem očistite od žilica, osušite papirnatim ručnikom.
Svježe bilje odvojite od stabljika i grubo nasjeckajte; ili ako koristite suhi uzmite po žličicu od svakog; i pomiješajte sa Zvijezda majonezom. Svinjski lungić stavite na sredinu pleha, pa po mesu utrljajte smjesu sa svih strana, a zatim začinite soli i paprom. Stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta. U međuvremenu pripremite prilog: povrće operite i očistite, pa ga narežite na manje komade. Prebacite u zdjelu i začinite sa soli i paprom, te polijte maslinovim uljem. Tako začinjeno povrće dodajte lungiću i pecite još 10 minuta, ili više ako volite jače zapečeno povrće, tada pazite da ne prepečete lungić.
Izvadite iz pećnice, pa meso stavite na dasku za rezanje i pustite da odstoji 5 minuta. Narežite na šnite i poslužite uz pečeno povrće i salatu.
Miletov savjet: u marinadu možete dodati svoje omiljene začine, napraviti verziju s dimljenom paprikom i češnjakom, a kao prilog možete napraviti pire.
*Sadržaj donosimo u suradnji sa Zvijezda majonezom.